Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 02. 2020. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom93,tanjug

Đaci u klupama od 24. februara

Učenici osnovnih i srednjih škola vratiće se u klupe 24. februara, a dodatnog produženja raspusta neće biti, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju.

Prema rečima ministra prosvete Mladena Šarčevića, produženi raspust je zaustavio širenje gripa, broj obolelih je u opadanju tako da đaci mogu nesmetano da se vrate nastavi.

Što se tiče nadoknade nastave, učenici u Centralnoj Srbiji bi trebalo da nadoknade četiri radna dana, dok one u Vojvodini čeka nadoknada pet dana. Preporuka ministra je da direktori škola manje koriste subote za nadoknadu časova zbog brojnih takmičenja koja se očekuju i održavaju upravo subotama, a časovi će se najverovatnije nadoknađivati pred časima, nakon časova ili produžetkom časova na 60 minuta, u zavisnosti od odluke direktora škola.

Podsetimo, đaci u Vojvodini su se sa zimskog raspusta vratili 15. januara, kada im je počelo drugo polugodište, ali su nastavu prekinuli prošle nedelje.

U Centralnoj Srbiji drugo polugodište je trebalo da počne 18. februara, ali je raspust produžen zbog povećanog broja obolelih od gripa, tako da će đacima drugo polugodište početi u ponedeljak 24. februara.  

pet

21.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 03:34

Re: Kole

Zvao Kostić Šarčevića da produže raspust da mu ne propadne sezona na Kopaoniku.Zvuči smešno ali je tako

Odgovori
čet

20.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 16:45

Znanje

Pitanje je šta deca nauče, pored dugih odsustva nauče? Sramota, više raspust nego škola. Samo izmišljena o gripu..... Bruka

Odgovori
čet

20.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:02

Štrajk

Ako nema štrajka onda može platu da ukine, šta će nam

Odgovori

Ostavi komentar