Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ipak će se raditi projekat za zatvoreni bazen?

Kako je Boom 93 rekao gradski menadžer Saša Valjarević, nakon pokrenutog pregovaračkog postupka postignut je dogovor i izabrana firma koja će izraditi projektnu dokumentaciju za zatvoreni bazen.

Reč je o istoj firmi koja je u postupku javne nabavke ponudila za oko 50 odsto višu cenu od procenjene, potvrdio je on i dodao da će se projekat ipak raditi u okviru vrednosti koja je ponuđena u javnoj nabavci, a to je, podsećamo 5.000.000 dinara, bez poreza.

Podsećamo da je 10.februara objavljena odluka o obustavi postupka, budući da je jedini ponuđač „Krip inženjering“ iz Beograda, u samostalnoj ponudio dostavio cenu od 7.498.000 dinara, bez poreza, što je gotovo upola viša vrednost od procenjene u javnoj nabavci.

Postizanje sporazuma bi trebalo i zvanično da bude potvrđeno kada odgovarajuće odluke budu objavljene na republičkom poratlu uprave za javne nabavke.

Prema dokumentaciji iz javne nabavke, novi objekat zatvorenog bazena bi trebalo da se nalazi  između hale i otvorenog bazena. Previđeno je da se projektuju dva bazena dimenzija 25x21x2 metra i 7,5x15x0,8-1,2 metra, kao i hidromasažna kada dimenzija 7,5x3 metra.

Objekat zatvorenog bazena trebalo bi da bude funkcionalno povezan sa halom i postojećim otvorenim bazenom.

Od pratećih sadržaja predviđeno je da u objektu budu tribine za 100 gledalaca, restoran ili kafe, fitnes sala, svlačionice sa tuševima i sanitarni blok.

Projektom bi trebalo da bude predviđen i način zagrevanja zatvorenog bazena preko toplotne podstanice koja može da se priključi na gradsku toplifikacionu mrežu. U prostoru objekta trebalo bi da se predvidi podno grejanje, ventilaciono i preko radijatora.

Tokom cele sezone temperatura vode u bazenu treba da bude između 24-28 stepeni, a vazduha iznad bazena 2-3 stepena viša, odnosno 26-30 stepeni.

Za dogrevanje bazenske vode prvenstveno u letnjem, a potom i u zimskom periodu, trebalo bi da se predvide solarni kolektori na krovu objekta.

čet

20.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 14:49

Ponavljači

Šta bi sa prethodnim projektom? I za njega se dadoše neke pare, i zašto ne valja, pa mora nov da se radi?

Odgovori
sre

19.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 15:24

Glupost

A sta je sa fabrikom vode?, dokle će trajati ono privremeno resenje nalivanje žabokrečina sa bagera u vodovodnu mrežu.

Odgovori
sre

19.02.

2020.

elem [neregistrovani] u 13:20

ccc

Naravno da ce se ipak raditi projekat. Izbori su u aprilu. Kada se zavrse ostace sve na projektu kao i uvek...

Odgovori
sre

19.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:09

Ko u ovo veruje?

Nesposobni Spasović, uz pomoć, u poznim godinama opismenjenim na Kodeksu Valjarevićem, ni parking nije umeo da završi, ni opštinsku zgradu da okreči, evo već treću godinu! Pa to bi svaki osnovac uradio!!!

Odgovori

Ostavi komentar