Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Pala nabavka za novu zgradu MZ Čačalica?

Obustavlja se javna nabavka za izgradnju novog objekta mesne zajednice Čačalica. Gradskoj upravi je stigla samo jedna zajednička ponuda koja je odbijena zbog toga što nisu ispunjeni dodatni uslovi u pogledu tehničkog kapaciteta. Problem je nastao kod dizalice jer je u ponudi koja je dostavljena dizalica bila većeg kapaciteta od tražene.

Jedina ponuda koja je stigla u gradsku upravu je od preduzeća Domtera iz Dubrave i beogradskih firmi  Elkoms i Hidromontaža. Njihova cena u zajedničkoj ponudi je iznosila 25,3 miliona dinara, a odbijeni su zbog tehničkog kapaciteta koji se tražio u nabavci.

Naime, problem se javio u dodatnim uslovima gde se od ponuđača između ostalog  zahtevalo da poseduju dizalicu čija je nosivost do 500 kilograma.

Ispostavilo se da su u popisnoj listi sredstava koja je deo tenderske dokumentacije ponuđači naveli dizalicu-kran veće nosivosti – 3,2 tone. Takođe, nije uvažen naknadi dokaz o posedovanju odgovarajuće dizalice nosivosti do 500 kilograma koja je kupljena ove godine jer ona nije bila navedena u popisnoj listi.

Kako je navedeno u obrazloženju komisije, ovaj dokaz nije uzet u razmatrenje jer mašina nije bila sastavni deo ponude, a prihvatanjem pomenutog dokaza neprihvatljiva ponuda bi bila učinjena prihvatljivom, što je suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama.

Izgradnja nove zgrada Mesne zajednice „Čačalica“ na mestu stare koja je izgorela u požaru početkom oktobra 2018.godine, budžetom je predviđena za ovu godinu. Prema projektu u zgradi bi pored kancelarija mesne zajednice trebalo da se nađu i prostor za prodaju, poštanski šalter i apoteka.

sub

15.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 11:07

super

ionako planiram da bojkotujem izbore a zbog lenjosti gradskih čelnika što 2 godine ne mogu da naprave novu MZ biće ovo izborno mesto u fulu sa neiskorišćenim pravom glasa,razlog je prost nema Mz.Šta li će baron Mithauzen da vam kaže,Kada bude čuo Zelja al će da budu batine

Odgovori
sub

15.02.

2020.

Sendy [neregistrovani] u 11:01

android

Pa ovoga se ni Nadrealisti ne bi setili. Koliko glupih ljudi na mestima na kojima se odlucuje. Katastrofa.

Odgovori
sub

15.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 08:22

Ringelsan

sada će neki lokalni partijski neimar svima poznat da kupi bas tu dizalicu.Joj ima li kraja.Sta cete da radite sa onom garazom manite se zidanja to je ozbiljnija priča

Odgovori
pet

14.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 18:52

Dizalica

E stvarno bez veze????
Da li ce neko u tenderu da trazi i odredjenu boju npr.ovde dizalice!?

Odgovori
pet

14.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 18:40

ma idi begaj

to će dobiti onaj sto kreči pštinu vec nekoliko godina

Odgovori

Ostavi komentar