Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Opet problemi sa prevozom učenika?

Grad Požarevac je zaustavio aktivnosti u postupku javne nabavke za subvencionisani prevoz učenika u osnovom i srednjem obrazovanju za 2020/21.godinu. Potencijalni ponuđač Društvo za saobraćaj, trgovinu i usluge „Maxa-Tours“ iz Pirota podnelo je 11.februara zahtev za zaštitu prava i to pre isteka roka za podnošenje ponuda.

Kao i 2019.godine, subvencionisani prevoz učenika u Požarevcu ponovo se dovodi u pitanje zbog žalbi prevoznika.  Ovog puta je preduzeće iz Pirota pre isteka roka za podnošenje ponuda, podnelo zahtev za zaštitu prava Komisiji za zaštitu prava ponuđača u postupcima javnih nabavki.

Prošle godine su ugovori sa prevoznicima umesto do kraja februara, zaključeni tek početkom maja. S obzirom da važeći ugovori ističu 28.februara, gotovo je izvesno da će i ove godine biti problema sa prevozom jer postoji mogućnost da javna nabavka ne bude završena na vreme.

U postupku za izbor prevoznika koji je pokrenut ove godine potencijalni ponuđači kroz upite gradskoj komisiji izrazili više primedbi na dodatne uslove u konkursnoj dokumentaciji koja je već jednom izmenjena, a rok za podnošenje prijava sa 14. produžen do 18.februara.    

Inače, za prevoz učenika, uključujući i predškolce iz budžeta bi trebalo da se izdvoji do 45,7 miliona dinara, bez poreza.

Za prevoz 1096 učenika u osnovnom obrazovanju predviđena je subvencija do 38,9 miliona dinara, bez PDV-a. Za prevoz 667 učenika u srednjem obrazovanju predviđeno je 6,8 miliona dinara, bez poreza.   

čet

13.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 20:55

Re: put

kako vi mislite da vas autobus vozi kada tamo i nema put.Krpeš,neravno, rupetine,šahte postavljene krive.

Odgovori
čet

13.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 12:52

Re: red voznje

vecernji polasci su nula,skoro da ih nema

Odgovori
čet

13.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 12:32

Re: Normativi

ima i penzioenera a placaju punu kartu.Sns normativi hahhaha kakav kralj

Odgovori
sre

12.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 17:17

Busije

da znate da i tamo imate ucenike a koriste najbolji prevoz Arriva ali nema subvencija od grada za mesecnu kartu.Ucenici iz Busija spadaju u nižu rasu po SNS normativima.Sram vas bilo

Odgovori
sre

12.02.

2020.

Požarevljanin [neregistrovani] u 15:04

LITAS - Linijski i turistički autobuski saobraćaj

Od kad znam za sebe Litas (sadašnja Arriva) je prevozio decu. Deca koja su iz sela puštana su ranije da bi stigla na autobus. I sad odjednom to ne valja? Jel treba deca da stradaju da vidite grešku? Dogovorite se lepo sa Arrivom a ostali prevoznici neka otvore linije od svojih mesta do Požarevca i nek smanje kartu i eto konkurencije. A ovi piroćanci nek voze decu iz sela okoline Pirota do škole a ne da gledamo kako deca pešače više kilometara. To mi je logičnije. Jer njima su interes deca a ne novac (hahahahah, kad bi se lagali, novac je njima prioritet po cenu života naše dece)

Odgovori

Ostavi komentar