Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Iskorak: Ne bi trebalo bojkotovati lokalne izbore

Pokret Iskorak smatra da neučestvovanje dela opozicije u radu požarevačkog parlamenta u prethodnom periodu nije potreslo vlast i da bojkot lokalnih izbora neće imati efekta.

Republički izbori su pravi poligon na kome će se videti da li će bojkot uspeti, smatra lider udruženja Zvonimir Blagojević.

„Na lokalu to nema značaja i neće se vrednovati. S druge strane, postoji jedan broj gradova u kojima je na vlasti opozicija, kao što su Šabac ili Paraćin, gde je bojkot na lokalu izazov“, rekao je on.

Trebalo bi na lokalnom nivou omogućiti ozbiljnim političkim snagama  da uzdrmaju aktuelnu vlast sa nižeg nivoa, izjavio je Blagojević na konferenciji za novinare i izrazio žaljenje što u Požarevcu zajednički nastup opozicije nije opcija.

„Nismo primetili da se zbog bojkota sednica parlamenta od strane odbornika Demokratske stranke neko posebno potresao u vlasti. To nije imalo bilo kakvog odjeka. Takođe, videli smo i da se međunarodna zajednica nije potresla zbog najavljenog bojkota republičkih izbora“, naveo je on i dodao kako je to vrlo loš pokazatelj koji ne uliva poverenje da će brzo doći do ponovljenih izbora, „kao što se neki nadaju“.

sre

12.02.

2020.

grobovlasnik [neregistrovani] u 11:41

re: ako neko može da objasni

potpuna zamena teza. ne radi se o tome da ovu vlast ne treba smeniti, čak ni o tome da li ima ko da je smeni.
radi se jedino, samo, iskljčivo o tome da ne postoje nikakvi uslovi za fer izbore.
radi se o tome da su mediji pod šapom, kopitom i papkom vladajuće stranke. radi se o tome da je nemoguće čuti drugo mišljenje, a da je mišljenje o opoziciji, ravno mržnji, razvijano dugogodišnjim štetnim delovanjem bivšeg saveznog ministra informisanja, onog što je spasio kevu iz zgrade erteesa, ali i nikoga više.
radi se isključivo o tome.
jeste, postoji pitanje- šta posle bojkota?
u redu, včć je ..., ta severnokorejska parola je poznata severnokorejancima. potrebno je da brisel i vašington, pa i moskva, oni koji ovu vlast održavaju, moskva najmanje od svih, priznaju da je u ovoj zemlji na vlasti najnedemokratskije društvo u evropi i da obezbede jednake uslove svima, a ne nesrećni vacić, čeda, čanak i levijatani izigravaju opoziciju. evo, čomićka više na teveu u zadnjih par dana nego u zadnjih pet godina. eto zato bojkot, eto zato ni ja neću na izbore.

Odgovori
uto

11.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 16:06

Ako može neko da objasni...

Šta se tačno dobija bojkotovanjem izbora? Rezultat od 100% glasova za one koji su sada na vlasti?
Svi se žale, svima je loše, ali niko ne mrda da nešto promeni, pa čak da ne mrdne ni do glasačkog mesta...
Zaista bih volela da mi neko objasni kako da se onda ovi sklone (bez razglabanja o tome ko bi trebalo da ih zameni, molim, to nije tema)
Hvala unapred

Odgovori
uto

11.02.

2020.

LILI [neregistrovani] u 00:03

TAKO

Tako i ja razmišljam.

Odgovori
pon

10.02.

2020.

ја [neregistrovani] u 17:43

ајде?

Пропали политичари формирали нови политички покрет. Надам се да народ не болује од амнезије...

Odgovori

Ostavi komentar