Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  U prvom krugu zapošljavanja posao na neodređeno za 46 nastavnika i nenastavnog osoblja u školama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2020. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

U prvom krugu zapošljavanja posao na neodređeno za 46 nastavnika i nenastavnog osoblja u školama

Vladina komisija usvojila je 31. januara odluku da se raspiše konkurs za zapošljavanje u prosveti na neodređeno vreme. Ovom odlukom u školama na teritoriji grada Požarevca bi u prvom krugu zapošljavanja trebalo da se zaposli oko 46 nastavnika i nenastavnog osoblja koji su do sada radili na određeno vreme.

Prema podacima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u osnovnim školama na teritoriji grada trebalo bi da  bude zaposleno 23, u srednjim školama 17, a u Školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje 6 nastavnika i nenastavnog osoblja koji su do sada radili na određeno. 

Od ovog broja najviše je nastavnika koji će dobiti ugovore i to njih 34, a škole će primiti i 9 spremačica, i po jednog pedagoga, servirku i domara. 

Pored škola na teritoriji grada Požarevca, posao na neodređeno će dobiti i nastavnici i nenastavno osoblje u školama koje pripadaju opštinama Braničevskog okruga. Tako će posao na neodređeno u opštinama Veliko Gradište, Golubac, Žabari, Malo Crniće, Kučevo, Žagubica i Petrovac na Mlavi dobiti 46 nastavnika i nenastavnog osoblja. 

Kao i u Požarevcu najviše će biti zaposleno nastavnika njih 30, zatim 11 spremačica, 3 domara i po jedan defektolog i šef računovodstva. 

U ovoj prvoj fazi odobreno je zapošljavanje za 5.000 ljudi koji u prosveti rade na određeno vreme sa punom normom od 2014. i 2015. godine, a i ranije. 

Novi krug zapošljavanja se prema najavama ministra Mladena Šarčevića očekuje već u februaru kada će biti raspisani konkursi za one koji u prosveti rade od 2016. i 2017. godine. 

Proces zapošljavanja pratiće sindikati, predstavnici aktiva direktora I školske uprave, dok su škole u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces.

uto

11.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:18

Polomi se

Fakultetska diploma a plata 50000.Teško da će neko hteti. Platni razredi, sta se zbiva

Odgovori

Ostavi komentar