Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 02. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Propala javna nabavka za projekat zatvorenog bazena?

Grad Požarevac je obustavio javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za zatvoreni bazen i idejno rešenje uređenja kompleksa hale sportova, otvorenog i zatvorenog bazena. U postupku se javio samo jedan ponuđač koji je ponudio za čak 50 odsto višu cenu od procenjene.

Ponuđač „Krip inženjering“ koji je podneo samostalnu ponudu, sa cenom od 7.498.000 dinara, bez PDV-a  je premašio procenjenu vrednost javne nabavke od 5.000.000 dinara. Ova ponuda je ocenjena kao neprihvatljiva, a danas je objavljena odluka o obustavi postupka.

Prema dokumentaciji iz javne nabavke, novi objekat zatvorenog bazena bi trebalo da se nalazi  između hale i otvorenog bazena. Previđeno je da se projektuju dva bazena dimenzija 25x21x2 metra i 7,5x15x0,8-1,2 metra, kao i hidromasažna kada dimenzija 7,5x3 metra.

Objekat zatvorenog bazena trebalo bi da bude funkcionalno povezan sa halom i postojećim otvorenim bazenom.

Od pratećih sadržaja predviđeno je da u objektu budu tribine za 100 gledalaca, restoran ili kafe, fitnes sala, svlačionice sa tuševima i sanitarni blok.

Projektom bi trebalo da bude predviđen i način zagrevanja zatvorenog bazena preko toplotne podstanice koja može da se priključi na gradsku toplifikacionu mrežu. U prostoru objekta trebalo bi da se predvidi podno grejanje, ventilaciono i preko radijatora.

Tokom cele sezone temperatura vode u bazenu treba da bude između 24-28 stepeni, a vazduha iznad bazena 2-3 stepena viša, odnosno 26-30 stepeni.

Za dogrevanje bazenske vode prvenstveno u letnjem, a potom i u zimskom periodu, trebalo bi da se predvide solarni kolektori na krovu objekta.

sre

12.02.

2020.

grobovlasnik [neregistrovani] u 07:39

CRC

nećemo mi taj bazen videti za života. ono što nam včć ... i "gradska" ekipa nude su samo krv, znoj i suze. naše. za to vreme oni grade po kopaonicima, voze preskupe automobile, letuju na maldivima. dobro, da ne grešim dušu, to rade i tajkuni povezani sa njima.
elem, požarevljani, birali ste- evo vam ga.

Odgovori
uto

11.02.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 11:17

samo nek se trosi

A gde su idejna resenja bazena sa konkursa koji je sprovela JP Direkcija.

Odgovori
pon

10.02.

2020.

Dejan [neregistrovani] u 22:42

E

A za cecu 9000000.din.

Odgovori

Ostavi komentar