Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Ministarstvo odbrane planira da proda 11 vojnih objekata iz Požarevca i Petrovca na Mlavi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 01. 2020. Požarevac, Petovac na Mlavi, Beograd

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Ministarstvo odbrane planira da proda 11 vojnih objekata iz Požarevca i Petrovca na Mlavi

Ministarstvo odbrane je u svoj master plan prodaje nepokrenosti uvrstila 11 vojnih objekata koji se nalaze u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi.

U Požarevcu se u ovom planu nalaze 6 objekata Vojske Srbije koji su u planu prodaje. Za razliku od predhodne godine ministarstvo odbrane je bilo raspisalo konkurs za prodaju Dom Vojske Srbije koji se nalazi u ulici Voje Dulića. Ministarstvo je po 4 put raspislo oglas za prodaju ovog objekta, ali do sada nije bilo interesovanja. Takođe sa spiska za prodaju nepokrenosti bila je oglašena prodaja i skladišta „Ćirikovac“, ali ni tu nije bilo interesovanja.

Na ovom spisku se pored ova dva objekta nalazi i kasarna „Sopot“ i vežbališta koje se nalazi u blizini kasarne. Takođe u master plano prodaje nalazi se i vojno skladište u naselju Ljubičevo kao i poligon, vežbalište i strelište u Vinogradskoj ulici. Taj prostor je 32 godine koristio Teniski klub Požarevac koji je na prostoru ovog poligona napravio 6 teniskih terena. Više od 20 godina trajali su sudski procesi u kojima je ovaj kompleks izvršnom presudom vraćen Ministarstvu odbrane. Ukupna površina zemljišta koji ovaj kompleks zauzima iznosi 1,4028 ha.

U Petrovcu na Mlavi ministarstvo odbrane će oglasiti prodaju 5 vojnih objekata koji nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije. Najveći objekat koji se nalazi u na spisku je kasarna „Jovan Šerbanović“ u Petrovcu na Mlavi. Na njenoj površini od 8,0981 ha nalazi se 34 objekata. Za ovaj objekat je već bio raspisan oglas za prodaju, ali takođe nije bilo kupca. Pored kasarne nalazi se i vojno skladište u naselju Zabrđe, klub Vojske Srbije u Petrovcu na Mlavi.

Takođe u master planu prodaje nalazi se i vežbalište „Lipe“ u Petrovcu na Mlavi kao i zemljište „Stara Kasarna“ koje se nalazi takođe u Petrovcu na Mlavi.

Više informacija možete pronaći OVDE.

čet

23.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 23:35

Ocekivano

Dali sad ima neki teren za tenis dobar kao sto je bio kod autobuske stanice koji sad prodaju a da nije onaj kod hale ono na sve lici na teren ne lici prasina , rupe strasno.

Odgovori
sre

22.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 13:29

nista nisu zidali a sve prodaju

Voska se pokazala kao najgori domacin, sve su dobili dzabe od naroda a nista ne umeju da sacuvaju.Tereni teniskog kluba su drastican primer.

Odgovori
uto

21.01.

2020.

Sport... [neregistrovani] u 20:13

Tenis

Tako je, deca neka se drogiraju na ulici, a Vi svesno uništavate teniski kompleks, i to kakav, bruka i sramota, što vojska nije ustupila klubu kompleks....!

Odgovori
uto

21.01.

2020.

Homoljac [neregistrovani] u 19:50

Prodana dusa

Ljudi prodali ste:Bor,Majdanpek sveee..prodajte sve drzavu

Odgovori

Ostavi komentar