Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 01. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Uskoro i nacrt projekta JPP za javni prevoz u Požarevcu

Nakon usvajanja odluke o linijskom prevozu, Grad Požarevac je angažovao eksternog savetnika u sprovođenju postupka javno-privatnog partnerstva (JPP) za obavljanje javnog gradskog prevoza na svojoj teritoriji.

Angažovana je firma PPP Investment iz Beograda po ceni od 546.000 dinara. Jedna od obaveza eksternog savetnika je izrada finalnog nacrta projekta javno-privatnog partnerstva za javni gradski i prigradski autobuskog prevoz putnika, kao i priprema dokumentacije za sprovođenje postupka izbora partnera za obavljanje prevoza.

Odlukom o linijskom prevozu propisano je da se poveravanje ove delatnosti vrši na period od 5 do 10 godina, u zavisnosti od inicijalnih ulaganja.

Podsećamo da je Grad prošle godine predstavio Studiju javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika. Studija je predvidela  ozbiljne promene u odnosu na sadašnji sistem funkcionisanja autobuskog prevoza. To se, pre svega, odnosi  na potpuno drugačiji model funkcionisanja prevoza gde bi grad zasnovao javno-privatno partnerstvo, utvrdio kompletnu mrežu linija, broj vozila, red vožnje i stajališta. Postojeći tarifni sistem trebalo bi da se u potpunosti redefiniše i prilagodi građanima.

Finalni nacrt projekta JPP za javni prevoz trebalo bi da bude izrađen u naredna tri meseca.  

pet

17.01.

2020.

ixc [neregistrovani] u 17:33

android

I to je neki Vas.Svuda da uzmete pare.

Odgovori

Ostavi komentar