Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Na javnom uvidu Studija o budućem postrojenju za preradu vode u Kostolcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 01. 2020. Kostolac, Požarevac, Beograd

Izvor: Ekapija, Boom93, ekologija.gov.rs

Na javnom uvidu Studija o budućem postrojenju za preradu vode u Kostolcu

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac podnela je zahtev Ministarstvu za zaštitu životne sredine za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta postrojenja za preradu vode za piće.

Cilj projekta za izgradnju postrojenja za preradu vode na izvorištu „Lovac“  je da se obezbedi postrojenje pri projektovanom kapacitetu od 70 l/s i pri budućem kvalitetu sirove vode. Takođe se još navodi u studiji da treba obezbediti efikasani pouzdan tretman sirove vode do kvaliteta vode za piće, u skladu sa zahtevima Projektnog zadatka, zakonske regulative i najbolje prakse u ovoj oblasti.

Vodovodna mreža u Kostolcu je stara i izgrađena je 40 – tih godina prošlog veka i na izvorištu „Lovac“ najveći deo vremena u eksploataciji su dva bunara B-1 i B-2. Njima se zahvaćena voda eksploatiše bez dodatnog prečišćavanja, već se samo nakon dezinfekcije gasnim hlorom potiskuje direktno do potrošača. Sa ovog izvorišta vodom se snabdeva grad Кostolac i sela Кostolac, Drmno, Petka, Stari Кostolac i Кlenovnik. Postoji izgrađena kanalizaciona mreža otpadnih voda, ali naselje nema izgrađeno postrojenje za preradu otpadnih voda, pa se fekalne vode ispuštaju u Dunav.

Kako je zaključeno u Studiji da Postrojenje za prečišćavanje vode Lovac na osnovu projektovane tehnologije prerade vode neće biti značajan zagađivač životne sredine.

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu predmetne Studije svakog radnog dana i u prostorijama gradske uprave Požarevac, ulica Drinska br. 2.

Primedbe i mišljenja na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu podnose se u pisanom obliku i dostavljaju Ministarstvu zaštite životne sredine, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd.

Dana 13. feburara sa početkom u 10 časova, u prostorijama gradske uprave Požarevac, biće održana javna rasprava i prezentacija predmetne Studije.

Više informacija o ovoj temi možete pročitati OVDE.

Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta postrojenja za preradu vode za piće možete pogledati OVDE.

sub

18.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 18:45

Bice para

Leleee, ala ce da se neko odvali od para. Bas me zanima koliko ce to da kosta, verovatno 30 posto vise od realnoga. Za nase gradjane je bolje da ove lopuze ne rade nista, i da samo zderu po kafanama i proslavama, jeftinije ce ce da bude

Odgovori
sub

18.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 09:17

Setila se bagra

Kad neko podvikne sa strane da mora nesto da uradi po cistoci. Tesko jer sps srs sns zgadija ima prljave mozgove

Odgovori

Ostavi komentar