Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Inspekcija kontroliše rad bolnica u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi zbog smrti bebe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 01. 2020.

Autor: Tanjug Izvor: 021

Inspekcija kontroliše rad bolnica u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi zbog smrti bebe

Ministarstvo zdravlja poslalo je inspekciju u opšte bolnice u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u radu prilikom porođaja Džesike Floranović, koja tvrdi da su lekari krivi što je rodila mrtvo dete i postavila pitanje zašto joj telo bebe nije predato.

Inicijativu su podneli Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM i Inicijativa za ekonomska i socijalna prava A11.

Ove tri organizacije pozivaju se na video-snimak, koji je objavljen na internetu, gde se vidi da je direktor bolnice roditeljima rekao da se mrtvorođeno dete tretira kao fetus i da će se sa telom postupiti u skladu sa Pravilnikom o postupanju sa medicinskim otpadom.

 "Obrazloženje rukovodioca bolnice da se mrtvorođeno dete ne može predati roditeljima radi sahranjivanja neprofesionalno je i problematično na mnogo nivoa, sa stanovišta domaćih propisa, a posebno imajući u vidu atmosferu straha i zabrinutosti roditelja zbog slučaja nestalih beba u Srbiji", navodi se u saopštenju triju nevladinih organizacija.

Džesika Floranović porodila se 27. decembra u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi i rodila je mrtvu bebu. Beba je poslata u Požarevac na obdukciju, a sporni video snimak koji kruži internetom nastao je u Požarevačkoj bolnici.

sre

15.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 14:40

B

Nema tu ni B od bolnice. Mrtvačnice su čistije i sređenije od ovih štala što se kao zovu bolnice. Zlatno doba nema šta

Odgovori

Ostavi komentar