Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Gde bismo mi u Požarevcu mogli da uložimo u razvoj poslovne infrastrukture?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 01. 2020.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93, Ministarstvo privrede, N1

Gde bismo mi u Požarevcu mogli da uložimo u razvoj poslovne infrastrukture?

Ministarstvo privrede Srbije je pozvalo lokalne samouprave da se prijave za "program podrške razvoju poslovne infrastrukture" sa ukupno 1,12 milijardi dinara.

Ministarstvo je saopštilo da je taj novac namenjen za "infrastrukturno opremanje zona poslovanja" i njihovo "povezivanje sa okruženjem, u cilju razvoja turizma i drugih privrednih delatnosti".

Cilj programa je "stvaranje povoljnih uslova za privlačenje investicija, kreiranje boljeg privrednog ambijenta i otvaranje novih radnih mesta".

U nerazvijenim opštinama postoji mogućnost finansiranja projekata i do 100 odsto vrednosti, dok je u opštinama "prvog i drugog stepena razvijenosti" maksimalno učešće Ministarstva privrede do 60 odsto.

Požarevac pripada grupi gradova koji su u prvom stepenu razvijenosti.

Veliko Gradišteje u trećoj grupi, a većina opština Braničevskog okruga spadaju u red izrazito nerazvijenih lokalnih samouprava sa stepenom razvijenosti ispod 60 odsto. Izdvaja se Golubac kao jedina opština u okrugu koja spada u grupu devastiranih područja sa najnižim stepenom razvijenosti (ispod 50 odsto).

Rok za podnošenje prijava je 27. januar, a informacije i dokumentacija su na internet stranici Ministarstva.

uto

14.01.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 14:29

Molim Vas...

Požarevac pripada grupi gradova koji su u prvom stepenu razvijenosti?
Pred izbore ćemo čuti i da SNS čelnici uspešno vode grad, za sve ove godine ni jedno novo radno mesto nisu otvorili, ministri nepismeni sa lažnim diplomama i doktoratima! Priče za malu decu u koje i botovi dendvičari više ne veruju.

Odgovori

Ostavi komentar