Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 12. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

U Požarevcu više nema štrajka u Pošti?

Štrajk radnika Pošte u Požarevcu je obustavljen i to nakon što su zaposlenima uručeni radni nalozi. Pored šaltera od danas funkcioniše i dostava na terenu, saznaje nezvanično Boom 93.

U većim centrima su radnici koji su odbili da potpišu radne naloge dobili suspenzije. Međutim, u Požarevcu se nije dogodilo i zaposleni su se vratili na radna mesta.

Prema našim izvorima, većina zaposlenih u Požarevcu je otkazala članstvo u sindikalnim organizacijama iz nezadovoljstva što tokom obustave rada nisu dobili bilo kakvu podršku.

Građani bi danas i narednih dana trebalo da dobiju pre svih prioritetne pošiljke. Navodno, trebalo bi da blagovremeno budu isporučene i  penzije i računi koji se dostavljaju preko Pošte.

Uprkos suspenzijama koje su juče određene delu radnika Pošta Srbije koji su u obustavi rada, oni su danas u mnogim većim gradovima nastavili svoj protest. Radnici kažu da se i dalje vrši pritisak na njih, pojedinačno ili u manjim grupama, kako bi odustali od zahteva.

U Novom Sadu protestuju radnici Pošte ispred Glavne pošte u Novom Sadu, zahtevajući povećanje zarada na republički prosek i poručujući da ih suspenzije koje su im podeljene - neće odvratiti.

Predstavnik radnika u obustavi rada Tomislav Mandić rekao je za N1 da je u Novom Sadu od jutros podeljeno više od 300 rešenja o privremenom udaljenju sa rada na tri meseca.

On je rekao i da su i u Beogradu počele da se dele suspenzije, i prema njihovim saznanjima biće deljene tokom celog dana u Beogradu, ali i po svim većim mestima u Srbiji. On je naveo da je prema nezvaničnim informacijama ukupno podeljeno oko 5.000 radnih naloga, koje nisu u skladu sa Zakonom.

Poštari traže povećanje plata u rangu republičkog proseka, što je oko 54 hiljade dinara.

sub

21.12.

2019.

ALEmat [neregistrovani] u 15:16

Rea kad su radili

Poštari i kad rade ne rade, poštu ostavljaju u prodavnice ili daju nekom za flašu piva da je raznese dok oni sede i pijuckaju ispred prodavnice.

Odgovori
sub

14.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 05:21

smesno

hah čuj, odustali od štrajka. gospodo iz pošte, baš volite da izigravate nižu rasu. za bolje i niste

Odgovori
čet

12.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:34

Jeftina radna snaga

Prihvatili ste da vas tlače i tretiraju kao robove. Da znam kako da se ponašam kad dođem u poštu.

Odgovori
čet

12.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:48

Zakon

A estrada sto ne bi došla malo da radi umesto štrajkača, ionako primaju platu

Odgovori
čet

12.12.

2019.

Jelena [neregistrovani] u 13:19

Sramota!

Ova vlada i ovaj predsednik funkcionišu jeduno kroz zastrašivanje i pretnje. Žao mi ke što su odustali od štrajka, ne verujem da će se izboriti ako odustanu od njega. S druge strane, potpuno mi je jasno kako se štrajk razbija i kako se među ljudima pravi zla krv. I onda narod nema drugo rešenje nego se iseljava. Šta će. Valjda sačuvati glavu i živeti život. Strahota od države.

Odgovori

Ostavi komentar