Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 12. 2019. Kostolac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Novi dispečerski centar počeo sa radom

Na površinskom kopu „Drmno“ počeo je sa radom prvi dispečerski centar iz koga se prati rad novoizgrađenog 6 BTO sistema.

Zoran Miladinović, glavni inženjer elektro održavanja je za Boom93 rekao da se iz ovog centra mogu pratiti signali, potrošnja električne energije, proizvodna efikasnost, video nadzor i puno toka što je potrebna za proizvodnju i održavanje.

„Cela funkcionalnost dispečerskog centra je jeste nadzor i upravljanje nad 6 BTO sistemom. To znači da možemo svakog momenta da pratimo proizvodnu efikasnost, energetski da li je sistem uspešan po pitanju potrošnje. Takođe mi iz ovog centra možemo pratiti i statusne signalne i eventualni kvarovi, kako bi brzo ti kvarovi bili otklonjeni samim dejstvom ljudi koji rade u ovom centru“ rekao je Miladinović.

Uskoro se treba krenuti i u realizaiju projekta praćenja 5 BTO sistema iz istog dispečerskog centra. Zoran Miladinović navodi da bi praćenjem ova dva sistema bio zaokružen projekat za ovaj centar.

Radove na izgradnji ovog centra kao i 6 BTO sistema izvodili su Goša Fom, Energotehnika Južna Bačka, EMP Inženjering, ETF, Mikrokontrol i Comel.

Nema komentara.

Ostavi komentar