Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Međunarodni dan tolerancije obeležen u OŠ „Desanka Maksimović“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 11. 2019. Požarevac

Autor: K. Pajić Izvor: OŠ "Desanka Maksimović", Boom93

Međunarodni dan tolerancije obeležen u OŠ „Desanka Maksimović“

Međunarodni dan tolerancije obeležava se 16. novembra, ali zbog svog značenja, ideje i cilja trebalo bi ga poštovati tokom cele godine.

U organizaciji učeničkog parlamenta OŠ „Desanka Maksimović“, u četvrtak 14. novembra obeležen je predstojeći Međunarodni dan tolerancije. Taj dan, iako se obeležava jednom godišnje, zbog svog značenja, ideje i cilja trebalo bi poštovati tokom cele godine.

Korisnici Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju posetili su učenike OŠ „Desanka Maksimović“, koji su im pripremili prigodne poklone, pravljene za potrebe učeničke zadruge ove škole, kao i učeničku užinu.

U malom zabavnom programu učestvovao je hor odeljenja III2 učiteljice Gorice Spasić, a koji je na harmonici pratio Aleksandar Spasić učenik VII1, koji je izveo prigodne pesme. Takođe, članovi dramske sekcije, na čelu sa nastavnicom Milenom Milošević, izveli su skeč iz nove školske predstave.

Druženju su prisustvovali učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama prvog razreda: Dragana Momčilović I1, Radmila S. Đajić I2, Ivana Panić Elezović I3; učiteljice trećeg razreda: Marija Vještica III1, Gorica Spasić III2, Danijela Krstić III3 i učiteljica iz boravka Emina Ćirković sa učenicima.

U cilju da ovaj dan traje tokom cele godine učenici UP su na časovima likovne sekcije, sa nastavnicom Snežanom Marinković izradili dva panoa, koji se nalaze u holu škole.

Učenički parlament škole, u okviru nedeljnih dešavanja i obeležavanja dana tolerancije, organizovaće i realizovati – u saradnji sa odeljenskim starešinama, mini kviz po razredima sa ciljem da se podstakne način razmišljanja koji vodi do uvažavanja tuđih mišljenja, osećanja, različitosti, nenasilja, razvijanja empatije i drugih elemenata koje podržava tolerancija.

Svesrdnu podršku u organizaciji ovog dana i druženja dece, pružili su direktor škole Zlatan Radovanović i stručni saradnici Radmila Krstevska i Jelena Savić.

pet

15.11.

2019.

Tigar [neregistrovani] u 22:07

Jel tačno da ima buve

Ja sam čuo da u III3 ima buve i to velike ko pirinač?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije