Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Novim kolektivnim ugovorom proširena prava zaposlenih u gradskoj upravi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 11. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Novim kolektivnim ugovorom proširena prava zaposlenih u gradskoj upravi

Potpisivanjem kolektivnog ugovora za zaposlene gradske uprave Grada Požarevca, proširena su prava zaposlenih koji su u ovoj upravi angažovani po osnovu ugovora o privremeno povremenim poslovima, kojih trenutno u gradskoj upravi ima 25.

Načelnik gradske uprave Aleksandar Simonović je istakao da se kolektivni ugovor odnosi na sve zaposlene, a da su ovim ugovorom prava koja već imaju zaposleni, proširena i na lica koja su angažovana na privremeno povremenim poslovima.

Ugovorom koji je potpisan 2018. godine zaposleni su dobili pravo na visinu solidarne pomoći koja se može isplatiti po zaposlenom sa tri na četiri prosečne zarade, kao i pravo naknade plate u slučaju privremene sprečenosti za rad do 30 dana.

Odredbe ugovora koji je danas potpisan odnose se i  na lica angažovana van radnog odnosa. To su lica koja su angažovana na poslu privremenih i povremenih poslova ili ugovorom o delu.

„Ovim kolektivnim ugovorom prvi put je angažovanim van radnog odnosa omogućeno plaćeno odsustvo, prilikom porođaja supruge, sklapanja braka, stupanja u brak deteta, polaska deteta u prvi razred, smeštak deteta u vrtić, teže bolesti ili smrti člana uže porodice, kao i prilikom dobrovoljnog davanja krvi, a omogućeno im je i dobijanje novogodišnjeg poklona za decu do 15 godina“, naveo je Simonović.

Kolektivni ugovor se pored zaposlenih u gradskoj upravi grada Požarevca primenjuje i na upravu gradske opštine Kostolac, gradsko pravobranilaštvo i službu interne revizije.

Prema rečima Dejana Zorka, predstavnika sindikata, ova lokalna samouprava je jedna od retkih koja je potpisala pojedinačni kolektivni ugovor kod poslodavca.

Kolektivni ugovor se odnosi na sve zaposlene, a ovim ugovorom prava koja već imaju zaposleni su proširena i na lica koja su angažovana na privremeno povremenim poslovima.

sre

13.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:57

Vozi Miško

Član 45
Prekovremenim radom se smatra svaka vožnja autobusom van Požarevca.

Odgovori
sre

13.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:16

Masala!

E tako se brine o kadrovima! Svaka cast. I beneficirani radni staz da imse zaracuna

Odgovori
uto

12.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 22:04

Ringelsan

član 35
pojačani sendviči kada se ide van okruga

Odgovori
uto

12.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:11

super

sad i mladi članovi partij imaju zastitu

Odgovori
uto

12.11.

2019.

Živan Radosavljević [neregistrovani] u 14:32

zasluženo

#pravdazabotove

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije