Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 11. 2019.

Izvor: Politika

Minimalnu penziju primaju 3.553 poljoprivrednika

Od ukupno 178.532 poljoprivredna penzionera, žena ima 119.052, odnosno oko 67 odsto.

Svaka treća žiteljka ruralnih sredina starija je od 65 godina, a više od polovine njih ne uplaćuje doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje, rečeno je na skupu povodom Međunarodnog dana žena sa sela.

Ovaj podatak otvorio je pitanje od čega te žene žive kada više nemaju snage da rade seoske poslove, s obzirom na to da nisu barem 15 godina sebi uplaćivale staž, jer je toliko minimalno potrebno za ostvarivanje prava na penziju. Istovremeno, 60 odsto sredovečnih i mladih pripadnica lepšeg pola je neformalna radna snaga na selu. Podaci potvrđuju i da su svega 17 odsto žena vlasnice imanja, što znači da taj mali procenat može da računa jedino na to da će, ukoliko u starosti ne budu imale drugih prihoda, tu zemlju prodati ili je dati nekom drugom da je obrađuje.

Više informacija možete pročitati OVDE.

uto

12.11.

2019.

Mučenik [neregistrovani] u 14:32

САМО ИМ ЈЕ ИМЕ ПЕНЗИОНЕРИ, А БЕДА И ЈАДА!

Како статистика каже да су у августу ове године пензију од 5.000 динара, колики је минималан износ, примала 3.553 пољопривредника. Да ли 5000 динара се зове пензија? С том сумом пензионер не може да купи ни хлеба и воду за цео месец, а нити конопац, срамота за ово друштво.

Odgovori

Ostavi komentar