Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 11. 2019. Kostolac

Izvor: Energija Kostolac

Mnogo posla za mašince

Zaposleni sektora mašinskog održavanja površinskog kopa „Drmno“ ulažu maksimum napora i neumorno rade na popravci rudarskih mašina i opreme u cilju podizanja njihove pogonske ispravnosti za rad tokom zimskog perioda.

– Prioritet je da završimo veliku opravku bagera „SRs 2000“, koji radi u sklopu petog jalovinskog sistema – rekao je Zoran Stojković, upravnik sektora mašinskog održavanja. – Posle toga slede aktivnosti na otklanjaju uočenih nedostataka na rudarskoj opremi, koja se eksploatiše u sklopu četvrtog i prvog rudarskog sistema za otkrivanje uglja.

– Nešto više posla imaćemo na jalovinskom bageru vedričaru 710, koji radi na povlati iznad ugljenog sloja i u direktnoj je funkciji otkrivanja uglja. Očekujem da te poslove završimo najkasnije do kraja oktobra. Iako su ove godine remontne aktivnosti bile skraćene zbog potrebe proizvodnje otkrivke i uglja, generalno ne očekujem veće probleme kad je reč o tehničkoj ispravnosti mašina i opreme tokom zimskog režima rada – dodaje Stojković.

Pored opravke rudarske opreme angažovane na kopu „Drmno“, predstoji i posao na osposobljavanju dva dreglajn bagera za transport sa kopova „Klenovnik“ i „Ćirikovac“.

– Nešto više posla imaćemo na dreglajn bageru stacioniranom na kopu „Klenovnik“, jer godinama nije u eksploataciji – ističe Stojković.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije