Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 11. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Dan zaštite od požara

Pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice, Sektora za vanredne situacije obeležavaju Dan zaštite od požara 7. novembar.

Gradonačelnik Bane Spasović je ovom prilikom podsetio da je grad kupio vatrogasno spailačko vozilo vrednosti 23 miliona koje će biti isporučeno do februara naredne godine i najvio dodatna ulaganja u spasilačko vatrogasnu jedinicu u budućnosti.

Vatrogasno spasilačka jedinica je u poslednjih deset meseci imala prosečno oko tri intervencije dnevno što uopšte nije malo budući da je doskoro imala manjak radnika.

Prema rečima Gorana Đorđevića, načelnika Sektora za vanredne situacije zaposleno je oko 15 radnika, što je u odnosu na raniju situaciju stvorilo uslove za bolji rad ove jedinice.

Takođe, oformljene su nove dobrovoljne jedinice u opštini Golubac, gde je u planu da u budućnosti ova jedinica preraste u profesionalnu vatrogasnu jedinicu i u Krepoljinu, u opštini Žagubica, koja je u okviru projekta prekogranične saradnje dobila potrebnu opremu.

Dan zaštite od požara se u Republici Srbiji tradicionalno obeležava već 185 godina u cilju informisanja javnosti o važnosti profesionalne službe zaštite od požara i vatrogasno - spasilačke jedinice koje kao osnovni zajednički cilj imaju zaštitu života ljudi i imovine u Republici Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije