Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Promocija knjige “Između krajnosti” Ivana Ivačkovića u Radio Caffe-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 11. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Promocija knjige “Između krajnosti” Ivana Ivačkovića u Radio Caffe-u

Promocija knjige “Između krajnosti” Ivana Ivačkovića biće održana u Radio Caffe-u Boom93 u sredu 13. novembra od 18 časova.

Knjiga “Izmedju krajnosti” se bavi radom grupe “Azra” i Branimira Džonija Štulića. Albumima „Azra“, „Sunčana strana ulice“, „Ravno do dna“ ili „Filigranski pločnici“ Branimir Džoni Štulić i Azra načinili su početak osamdesetih zlatnim dobom jugoslovenskog rokenrola.

Knjiga „Između krajnosti“ pošten je i objektivan pogled na muziku i svet ove grupe i njenog vođe. Ivan Ivačković, jedan od naših vodećih rok kritičara, slavi Džonija kao najvećeg generacijskog pesnika i glasnogovornika, ali ne podilazi mitovima i ne pothranjuje zablude stvorene tokom njegovog holandskog egzila.

„Između krajnosti“ je nezaobilazno štivo za sve koji su rasli i sazrevali uz ovu grupu i kojima je ona obeležila mladost, ali i za one koji njihovu muziku tek treba da otkriju. To je knjiga pisana s ljubavlju, ali znalački i nepodmitljivo. Knjiga na kakvu se dugo čekalo!

Ivan Ivačković je više od trideset godina radio kao novinar. Objavio je oko dve hiljade tekstova u većini važnih novina u nekadašnjoj Jugoslaviji i, posle njenog nestanka, u Srbiji.

Autor je sedam knjiga, među kojima su posebno popularne „Kako smo propevali“ (o SFRJ i njenoj muzici), „Umetnost pobune“ (o legendarnim Roling stounsima) i najnovija „Između krajnosti“, o grupi Azra i njenom vođi Džoniju Štuliću.

Za knjigu „Kako smo propevali“ 2013. godine je dobio nagradu „Desimir Tošić“, najveće priznanje koje je u Srbiji dodeljivano za publicistiku.

Razgovor sa Ivanom Ivačkovićem vodi Beba Stanković, stručni saradnik u Narodnoj Biblioteci Srbije.

Ovu promociju organizuje Centar za razvoj lokalnih medija u okviru projekta '' Knjige o kojima se priča – Šta te sprečava da čitaš? '' koji je podržalo Gradsko veće Grada Požarevca.  

Nema komentara.

Ostavi komentar