Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Gradska opština Kostolac naručuje skulpturu Đorđa Vajferta u bronzi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 11. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Gradska opština Kostolac naručuje skulpturu Đorđa Vajferta u bronzi

U Kostolcu lokalna uprava je raspisala javnu nabavku za izradu skulpture industrijalca Đorđa Vajferta. Skulptura gornjeg dela tela, visine 90 do 100 centimetara trebalo bi da bude izlivena u bronzi, a nalaziće se na postamentu koji bude izradila opština. Inače, kao motiv skulpture izabrana je Vajfertova slika koja se nalazi na novčanici od 1.000 dinara

Ideja o postavljanju skulpture Đorđa Vajferta u Kostolcu nije nova i ranije se razmatralo da obeležje industrijalcu bude podignuto na prostoru između stadiona i osnovne škole gde se sada nalazi parkić za decu ili u kostolačkom parku.

Za razvoj rudarstva krajem XIX i početkom XX veka u Srbiji velike zasluge pripadaju upravo Đorđu Vajfertu, koji je otvorio rudnik u Kostolcu i to iz veoma praktičnih razloga jer mu je ugalj bio potreban za parnu pivaru u Beogradu.

Vrednost izrade skulpture procenjena je na 900.000 dinara, bez PDV-a, a biće izabrana najpovoljnija ponuda sa kriterijumom „najniža ponuđena cena“.

Ponuđači moraju da ispunjavaju kriterijum da su bili likvidni u poslovanju u poslednjih šest meseci, da imaju zaposlena minimum tri radnika u skladu sa Zakonom o radu (za akademskog vajara potrebno je dostaviti kopiju diplome i ugovor o radnom angažovanju).Takođe, uslov za ponuđače je i da su u poslednje tri godine izvršili izlivanje minimum pet bista ili skulptura u brozi.

uto

05.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:30

Posle su vevaljalci

Nastavili titovim stopama, lopovskim, i unistili nas. Najveci zagadjivaci - komunisti!!!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije