Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 10. 2019. Rabrovo

Izvor: Večernje novosti

Predstava "Aveti" otvara festival "Žanka Stokić"

U Domu kulture u Rabrovu, rodnom mestu čuvene glumice Žanke Stokić (1888-1947), 1. novembra počinju Pozorišne svečanosti "Žanki u čast", sedamnaeste po redu.

Manifestaciju će otvoriti predstava "Aveti" Henrika Ibzena, rađena u produkciji "Beo Arta", u kojoj nastupaju: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Milan Marić, Slobodan Beštić i Branko Cvejić.

Naredne večeri na programu je predstava "Sudnji dan"Neila Labute, u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a 3. novembra "Histerija" Teri Džonsona, u produkciji "Beo Arta".

U prateći program uvršteno je otvaranje spomen-sobe slikara Tomislava Tota Jovića, dečja predstava "Svetlucava i sjajna magična priča", dokumentarni film "Trnje i lovorike Olge Ilić" i koncert filmske muzike, u izvođenju Ilije Rajkovića – klavir i Miše Bogdanovića – truba.

Smotru u Rabrovu organizuje Udruženje građana "Žanka Stokić", u čast najpoznatije glumice u Srbiji između dva svetska rata. Kao član BDP-a, istakla se tumačenjem likova iz Nušićevih komedija, naročito "gospođe ministarke", iz istoimene predstave.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije