Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 10. 2019.

Autor: 2 Izvor: Novosti

Život u septembru je bio jeftiniji nego mesec dana ranije

Život u septembru je bio jeftiniji nego mesec dana ranije, pokazuju indeksi potrošačkih cena Republičkog zavoda za statistiku. Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u septembru u odnosu na avgust u proseku su bile niže za 0,5 odsto.

Prošlog meseca pojeftinili su rekreacija i kultura, i to za 5,7 odsto, zatim hrana i bezalkoholna pića za 0,5 odsto, odeća i obuća za 0,4, a transport za 0,2 odsto.

S druge strane, poskupele su usluge restorana i hotela i to za 1,2 odsto. Komunikacija su skuplje za 0,5, zdravstvo za 0,4, a stan, voda, struja, gas za 0,2 odsto.

Na godišnjem nivou statistika je kod cena registrovala rast od 1,1 odsto. Kada se porede devet meseci ove u odnosu na isti period prošle godine, inflacija je iznosila dva odsto.

U tom vremenu najveći rast cena zabeležen je kod povrća, koje je ove godine skuplje za 17 odsto nego lane zbog lošije sezone.

Drastično poskupljenje je bilo i kod ostalih usluga u vezi sa upotrebom transportnih sredstava od 16 odsto. Na to je najviše uticalo poskupljenje usluga tehničkih pregleda.

pon

14.10.

2019.

Samuilo [neregistrovani] u 13:47

Jeste, tako je

Trgovci namerno spustili cene, jer narod nema ni dinara.
Počela škola, zimnica, ekskurzije, stanovi za studente, pa ko još ima para da izdrži sve to?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije