Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 10. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Toplifikacija u Kobalovoj

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlović kaže da su pre dve godine mogli da biraju da li da prihvate novac za asfaltiranje Kobalove ulice ili da sačekaju da prođe toplifikacija koja na nekoliko mesta zahvata i relativno novu saobraćajnicu u Starom Kostolcu.

U gradskoj opštini Kostolac se postavlja podzemna instalacija za grejanje u Kobalovoj ulici. Na ovaj način grejanje bi u bliskoj budućnosti trebalo da dobije 30 domaćinstava u Starom Kostolcu.

Ovu deonicu u sredu su obišli predstavnici lokalnih uprava u Požarevcu i Kostolcu.

Ono što je evidentno je da postavljanje cevi na nekim delovima zahvata i saobraćajnicu za koju u lokalnim organima vlasti kažu da je asfaltirana sredstvima koje je pre dve godine odobrila EPS.

Na pitanje novinara da li je moglo drugačije, Pavlović je odgovorio da su u ovom slučaju imali izbor da prihvate zahteve meštana i značajnu finansijsku podršku ili da sačekaju.

„ Jeste da se sada radi deo puta, ali ako možete bolje da pogledate, linija toplifikacije ide pored puta. Ne ide putem, s tim što imamo samo par lira koje su zašle u put. Znači, put je obuhvaćen u samo šest-sedam lira. Mi smo sredstva EPS-a dobili tada za asfaltiranje. Meštani su tražili da se asfaltira ovaj deo puta. Da li u izboru, da taj put sačeka, iako je finansiran od republike ili sada da odradimo ovih pet-šest lira, mislim da je bolja solucija bila ova koju radimo. Na kraju, ova deonica puta nije malo koštala“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Investicija u Kobalovoj je vredna nešto preko 13 miliona dinara, dužina podzemnih vodova je oko 1.700 metara.

pet

11.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 06:03

lira

mogla je da ide i u onaj zmijarnik pored puta,put bi ostao čitav.Sada kad ovi stručnjaci pokrpe slegaće,biće talasasto i neće valjati nikada.Pošto i onaj put preko brda isto ne valja možemo peške da idemo

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije