Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Grad će refundirati troškove za boravak dece u privatnim vrtićima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 10. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Grad će refundirati troškove za boravak dece u privatnim vrtićima

Roditelji koji upišu dete u nekom od privatnih vrtića u Požarevcu ostvarivaće pravo na nadoknadu dela troškova iz gradskog budžeta. Prema odluci koju je danas usvojila skupština refundiraće se najviše do 80 odsto iznosa ekonomske cene u državnoj predškolskoj ustanovi. To znači da će roditelji plaćati pun iznos, a kasnije će im deo troškova biti uplaćivan na račun.

Ovo se odnosi samo na one privatne vrtiće na teritoriji Grada Požarevca koji su verifikovani od strane Ministarstva prosvete. Pravo na nadoknadu dela troškova ostvariće roditelji ili drugi zakonski zastupnik deteta koje nije moglo da se upiše u predškolsku ustanovu zbog nedovoljnih kapaciteta.

Bitno je da se ne nadoknađuje procena  od cene privatnog, već državnog vrtića, osim u slučaju kada  je cena privatnog vrtića niža od ekonomske cene u državnom vrtiću. Tada se nadoknađuje deo iznosa u odnosu na ekonomsku cenu u privatnom vrtiću u koje je dete upisano.

U obračun nadoknade troškova ulaze i dani odsustva deteta iz vrtića, gde se priznaje 50 odsto cene dnevnog iznosa.

Uplata nadoknade dela troškova boravka deteta u privatnom vrtiću vršiće se iz budžeta na tekući račun roditelja, a na osnovu rešenja o priznavanju prava na nadoknadu, priznanice o uplaćenom iznosu od strane roditelja i mesečnog izveštaja koji privatni vrtić dostavlja do 5. u mesecu za prethodni mesec boravka.

Vrtići koji budu prikazivali netačne podatke u mesečnim izveštajima izgubiće pravo da se nađu na spisku verifikovanih predškolskih ustanova.

Ostvareno pravo za nadoknadu troškova ostvajuruje se u periodu između 1.septembra i 31.avgusta.

Ovakva odluka se prema obrazloženju donosi zbog nedovoljnih kapaciteta za smeštaj dece u predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“, a u cilju podrške roditeljima.

sre

02.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:17

Ju ju ju

Ne mogu da verujem da postoji tolika nesposobnost. Imate para da plaćate tamo nekome a ne možete da napravite jedan vrtić. Montažne kuće su sada dosta jeftinije od komercijalne gradnje a pružaju isti komfor. Eto ako bas nemate za toliko razmišljajte o tome

Odgovori
sre

02.10.

2019.

ringelsan [neregistrovani] u 16:26

perionica

pranje para sta reci

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije