Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

01. 10. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Prodajna izložba unikatnih radova

Udruženje „Veritas“ u okviru projekta „Podrška odraslim osobama sa invaliditetom“ danas je organizovalo prodajnu izložbu unikatnih radova koje su napravili korisnici projekta. Izložba je otvorena do 12 sati u centru grada kod knjižare „Laguna“.

Ovaj projekat se realizuje uz finansijsku podršku grada Požarevca i u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad, a  prodajna izložba jeste deo projekta i sastavni je deo afirmacije rada OSI.

Kako je istakla Jasmina Turudić, predsednica Udruženja „Veritas“, godinama unazad ovo udruženje kroz svoje aktivnosti pokušava da senzibiliše sugrađane o potrebama koje ova korisnička grupa ima.

„Radi se o odraslim osobama sa invaliditetom koje imaju takođe svoje potrebe za druženjem i za nekim aktivnostima koje mi u okviru projekta pružamo, a želja nam je da to tokom sledećih godina ne bude više projekat već da preraste u uslugu dnevnog boravka za odrasle OSI. Na taj način oni bi dobili potpuno adekvatan tretman i aktivnosti, a s druge strane roditelji bi dobili predah od aktivnosti koje imaju sa njima.  Nadamo se da će u narednom periodu oni dobiti svoj prostor i da se nakon toga krene sa razvijanjem dnevne usluge za odrasle ososbe sa invaliditetom“, rekla je Turudić.

Za sada se aktivnosti odvijaju u popodnevnim časovima u okviru prostora Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju i na taj način je za sada prevaziđen problem sa prostorom.

Sredstva prikupljena na današnjoj prodajnoj izložbi biće upotrebljena za poboljšanje kvaliteta usluge koja se pruža odraslim osobama sa invaliditetom.

Nema komentara.

Ostavi komentar