Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 09. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: Večernje novosti

Meso neće poskupeti do kraja godine

Poskupljenje mesa poslednjih meseci predstavljalo je udar na kućni budžet, ali građani sada mogu da odahnu jer je cena za nijansu oslabila i više neće biti dramatičnih skokova do kraja godine, već blagih oscilicija u zavisnosti od ponude i potražnje, nezvanično saznaju "Novosti" od poznavalaca tržišta. Bez obzira na sve, potrošnja ove namirnice nije značajno umanjena, a prodaja je očekivano niža zbog letnjeg perioda, ističu naši sagovornici u malim mesarama i velikim trgovinskim lancima.

Trenutno se najviše prodaju svinjetina, junetina i piletina. U megamarketima promet je dobar, a i mnogi prodavci koji rade u okolini prestoničkih pijaca veoma su zadovoljni. Međutim, građani sa kojima smo razgovarali u Beogradu žale se i naglašavaju da je cena koju moraju da izdvoje za meso izuzetno visok. Uglavnom se snabdevaju u velikim trgovinskim lancima jer je jeftinije, iako je tamo, kako kažu, ova namirnica nešto lošijeg kvaliteta, ali nekima odgovara i kada je pred istekom roka zbog niže cene.

- Mislim da je meso skupo, ali kvalitetom sam zadovoljna - kaže penzionerka Milena . - U manjim mesarama je kvalitet možda i bolji, ali u velikim marketima je povoljnije, tu mogu da se nađu i pakovanja koja su pred istekom roka i 30 odsto su jeftinija.

Više informacija možete pročitati OVDE.

čet

12.09.

2019.

Buba [neregistrovani] u 10:52

Meso, poskupljenje ?!

Meso je već poskupelo, ne vidim zašto bi još poskupelo i ovako nije dostupno svima. Najbolje bi bilo da postanemo vegetarjanci , ali je i povrće preskupo. Pa šta ćemo onda, hajdemo na pašnjake da pasemo travu dok i nju ne počnu da naplaćuju.

Odgovori
čet

12.09.

2019.

Miodrag - Požarevac [neregistrovani] u 00:11

A kad hoće ?

Ako gledate cene ispisane na rafovima, vitrinama u prodavnicama, poskupljenja retko kada i ima, međutim, kada dođete na kasu - druga ( veća ) cena ! A da prijavimo Inspekciji - jedino da gospodu Inspektore uhvatimo za uši, i da ih dovedemo u prodavnicu , jer, da ovi stvarno hoće da rade - do ovoga ne bi ni dolazilo. Ovako, obiđu ih jedanput, do dva puta mesečno, pokupe ,, harač " , i - vozi Miško !

Odgovori

Ostavi komentar