Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 09. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Kakva je voda sa izvora u gradu i okolnim selima?

Dve analize tokom avgusta pokazale su da su u samom Požarevcu od javnih česmi za piće mogli da se koriste izvori u poljoprivrednoj školi, na petrovačkoj obilaznici i na gornjoj česmi kod ekološkog doma na Čačlici. Rezultate je objavio Zavod za javno zdravlje u Požarevcu na svom sajtu.

Javne česme nisu pouzdani objekti sa kojih građani mogu da koriste vodu za piće jer je kvalitet promenljiv. To pokazuju i analize, s obzirom da su na početku i na kraju prošlog meseca, na jednom broju česama rezultati analiza varirali.

Dobar kvalitet vode je u dva odvojena merenja tokom avgusta ustanovljen u poljoprivrednoj školi, u Poljani, na petrovačkoj obilaznici, gornjoj česmi kod ekološkog doma, u Rečici, u Beranju i na šarenoj vodi u Barama.

Maljurevac, Kličevac i Minine vode pokazale su promenljive rezultate po pitanju ispravnosti jer je u jednom ispitivanju utvrđena mikrobiološka neispravnost.

Mikrobiloška neispravnost je u dva ispitivanja potvrđena u Ćirikovcu i na donjoj česmi na Čačalici. Fizičko-hemijska nesipravnost je u oba slučaja registrovana kod pijace „Krug“, u pasažu „Parma“, na Pionirskom trgu, kod škole „Vuk Karadžić“, u prugovu, kod manastira Rukumija, u Ostrovu i u Kasidolu.

Mikrobiloška i fizičko hemijska neispravnost je detektovana na česmi u Lučici.

Kontrola kvaliteta vode za piće na javnim česmama vrši se četiri puta godišnje, a ispitivanja se plaćaju iz budžeta Grada Požarevca. Analizama je obuhvaćena 21 česma u Požarevcu i okolnim naseljima.

pon

09.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:31

mani to

mene zanima ova voda sa bagerea sto se gura u gradsku mrezu

Odgovori

Ostavi komentar