Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 09. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Počela priprema ajvara i trka za mesto u finalu

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ otvorena je u gradskom parku. Šesnaest ekipa je počelo sa pripremom ajvara i trkom za prvu nagradu, šporet „Smederevac“

Ovo je četvrti put da se takmičenje održava u Požarevcu. Manifestacija je krenula 19. avgusta u Brusu, odakle je prošlogodišnji pobednik, a Požarevac je sedmi grad u kome se održavaju kvalifikacije.  

Prvoplasirana ekipa će se takmičiti na finalnom takmičenju 12. oktobra u Beogradu.

Manifestacija pored takmičarkog dela ima i izložbeni prostor, gde lokalni proizvođači meda, rakije i domaće zimnice prezentuju svoje proizvode. Takođe, manifestaciju prati i muzičko zabavni program, kao i brojne promotivne nagradne igre.

Zanimljivo je da je prošlogodišnja ekipa koja je pobedila u Požarevcu, osvojila treće mesto na finalnom takmičenju u Požarevcu, a i ove godine se takmiče.

Kako je istakla Ljiljana Vukotić, koordinator projekta novina je da je pokrenut proizvod „Izađi mi na teglu“ po receptu prošlogodišnjeg pobednika i koji će se već sredinom septembra naći u prodaji.

Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave uz čiju pomoć je pokrenut i putujući Edukativni centar koji ima cilj da kroz seriju predavanja koja obuhvataju različite teme, podstaknu razvoj preduzetništva i edukuju polaznike o načinima za pokretanje sopstvene proizvodnje.

Manifestacija se održava već pet sezona tokom kojih je karavan “Izađi mi na teglu” obišao 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike.

Takmičari su ispekli više od 600.000 komada paprike i napunjeno je oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo čak pola miliona posetilaca. Samo u protekloj sezoni karavan je ostvario rekordnu posetu od oko 200.000 ljudi.

U ovoj, šestoj sezoni, karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra, ukrštajući svoje varjače, napuniti oko 6.000 tegli ajvara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije