Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 08. 2019. Smederevo

Izvor: Večernje novosti

Ugrožena plovidba kod Smedereva zbog nepropisnog sidrenja

Udruženje profesionalnih lađara Srbije saopštilo je da je na deonici plovidbene zone Smederevo, između mosta i gasovoda, uzvodno i nizvodno ugrožena bezbednost plovidbe zbog nepropisno usidrenih brodova.

 

"Objekti su usidreni neposredno ispod desnog stuba mosta i pod uticajem vetra su se poprečili do gotovo polovine plodbenog prolaza. Susretanje na ovom delu je gotovo nemoguće kao i obilaženje. U uslovima smanjene vidljivosti, dodatno je otežana plovidba zbog radarskih smetnji prouzrokovanih blizinom mostova i objekata između njih", navodi se u saopštenju UPLS.

Lađari su, zbog loše bezbednosne situacije u Smederevu, učestalih krađa robe i opreme, prinuđeni da svoje objekte sidre blizu dobro osvetljenih lokaliteta, kažu u Udruženju. To su, navode, upravo mesta na kojima sidrenje nije dozvoljeno, i gde zbog metereoloških promena dolazi do ugrožavanja bezbednosti plovidbe.

"Apelujemo na Inspekciju plovidbe Smederevo i na rečnu policiju da se ozbiljno pozabave problemom bezbednosti plovidbe i o bezbednosti objekata na sidrištu kako zbog kriminalnih aktivnosti ne bi došlo do ozbiljnih havarija i gubitka ljudstva i opreme", navodi se u saopštenju Udruženja lađara Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar