Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 08. 2019. Smederevo

Izvor: Tanjug

Montekargo novi partner smederevske Železare

Kompanija Montecargo iz Crne Gore ugovorila je sa HBIS grupom Srbija, vlasnikom železare u Smederevu, prevoz 30 hiljada tona rude gvožđa.

- Tokom naredne godine može se očekivati prevoz 120.000 tona ove rude za ovu kompaniju iza koje stoji kineski kapital, od čega Montecargo može očekivati prihod od 1,1 mil EUR - kazao je direktor preduzeća Muradif Grbović.

Prema njegovim rečima, rast prometa robe železnicom rezultirao je većim obimom prevoza lima, rude boksita i otpadnog gvožđa.

On je dodao da postoji niz uticaja na takvo poslovanje, a neki od njih su promene na tržištu (ponude i tražnje) i efikasnost poslovanja.

- Mera uticaja na ostvarenje što povoljnijih cena na tržištu, jedan je od programa koji je u praksi rezultirao ostvarenjem poslovnih ciljeva. U novim uslovima koji se označavaju erom "ekonomije znanja", ljudski i ostali intelektualni resursi tretiraju se vrlo važnim - naveo je Grbović.

On je saopštio da je ove godine prevezeno 551.000 tona, dok je u istom periodu prošle godine prevezeno 540.000 tona.

- Prema podacima koje posedujemo, ugovorenim poslovima koji obećavaju, očekivanjima od tržišta, poslovima koji treba da se realizuju u drugom delu godine, očekujemo nastavak trenda rasta - rekao je Grbović.

Nema komentara.

Ostavi komentar