Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 08. 2019. Veliko Gradište

Izvor: Večernje novosti

Na ovogodišnjem Silafestu 51. film

Na Festivalu turističkog i ekološkog filma - SILAFEST, koji se održava u Velikom Gradištu od 1. do 6. septembra, biće prikazan 51 film iz 24 države. Strani autori dolaze iz Francuske, Austrije, Turske, Nemačke, Španije, Perua, Ukrajine, Grčke, Portugala, Indije, Čilea, Litvanije, Azerbejdžana, Islanda, Jermenije, Bugarske, Tajvana, Slovenije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Velike Britanije i Iraka.

Najboljim ostvarenjima dodeliće se Gran pri festivala i nagrade "Zlatni" i "Srebrni talas", za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama. Osim njih, biće dodeljene i specijalne nagrade "Zlatni pinkum", za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, i nagrade "Beli bagrem" za najbolje autore u domenu opšteg senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike.

Izabraće se i dobitnici nagrade "Plavi Dunav", predviđeneza specijalne kategorije turističkog filma: vino, sport, kulinarstvo, religiozni turizam, kulturološki turizam, umetnost i turizam. Sva ostvarenja ocenjivaće stručni žiri, na čijem će čelu biti dr Terens Kliford Amos iz Velike Britanije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije