Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Kako da postupite ako posle odmora dobijete iznenađujuće visok račun za telefon?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 08. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: Ekapija, RTS

Kako da postupite ako posle odmora dobijete iznenađujuće visok račun za telefon?

Svake godine se neko iznenadi koliki je račun za mobilni telefon kada se vrati sa odmora. Jedan Beograđanin je nedavno došao iz Turske, a račun je iznosio 10.000 EUR.

Direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge – Ratel Vladica Tintor je rekao za RTS da građani treba najpre operatoru da se obrate kada dobiju visok račun, a zatim Ratelu.

- Ako je građanin nezadovoljan uslugom ili računom, prvo se obraća operatoru, a ako nije zadovoljan tom komunikacijom nama. Imamo oko 1.000 pritužbi godišnje. Odnose se na kvalitet usluge, račune, prenosivost brojeva i druge usluge - rekao je Tintor.

Komentarišući slučaj u kom je jedan Beograđanin dobio račun od 10.000 EUR za mesec kada je bio u Turskoj, Tintor je rekao da nisu dobili formalnu prijavu za taj slučaj, i da se tako drastične situacije poslednjih godina nisu dešavale.

Tintor je poručio građanima da se, kada idu u inostranstvo, raspitaju koji operatori imaju najbolje uslove i da njih izaberu. Ako ne mogu da kontrolišu prenos podataka, direktor Ratela ističe da je najbolje ne koristiti internet.

Više informacija možete da pročitate OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar