Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

22. 07. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Čiji su apartmani na Kopaoniku?

Grad Požarevac već izvesno vreme pokušava da od Doma zdravlja preuzme apartamane u radničkom odmaralištu „Suvo Rudište“ na Kopaoniku. U sindikatu zaposlenih u Domu zdravlja kažu da pisanu saglasnost za to nije dao nijedan zaposleni i da će nastaviti postupke kako bi zaštitili svoju imovinu.

Odgovarajući na pitanje novinara Boom 93, po kom osnovu grad želi da preuzme nepokretnosti, gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović se pozvao na Zakon o javnoj svojini. On je rekao kako se Grad uknjižio kao suvlasnik na zemljištu i da je to rešenje nakon uloženih žalbi konačno.

„Odluka (o uknjižbi) je pravosnažna i konačna. Prema tome, netačni su spinovi, informacije i komentari hejtera da se nije uložila žalba. Obaveza grada je da ono što je u njegovom vlasništvu i faktički mu pripadne“.

Na pitanje šta će Grad sa apartmanima, Spasović je odgovorio kako će odluku o tome da donesu organi lokalne samouprave.

„Kao što je Dom zdravlja davao apartmane svojim radnicima, tako će i Grad Požarevac“, dodao je on.

Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikalna organizacija za Dom zdravlja Požarevac, sproveo je u prethodnom periodu neposredno izjašnjavanje radnika Doma zdravlja da li su saglasni sa zahtevom za trajno preuzimanje odmarališta na Kopaoniku od strane grada.

U sindikatu kažu da se protiv preuzimanja izjasnilo 306 zaposlenih. Pisanu saglasnost nije dao nijedan radnik, s tim što se nisu izjasnila 122 zaposlena.

Sindikat je zatražio od nadzornog i upravnog odbora da do daljnjeg ne donose bilo kakve odluke koje su suprotne zahtevima zaposlenih.

Objekat odmarališta „Suvo rudište“ nalazi se na parceli u centru turističkog naselja Kopaonik. Zemljište se prostire na više od 70 ari. Kao imaoci prava na parceli upisani su Grad Požarevac (1/2) i koncerna Farmakom MB Šabac-Rudnik olova i cinka Suva Ruda (1/2).

Dom zdravlja faktički raspolaže polovinom objekta u čijem sastavu je i jedan broj apartmana u odmaralištu. Prosečna veličina apartmana je nešto više od 20 kvadrata.

Apartmani su, uslovno rečeno, kupljeni 1985.godine. Tada je Dom zdravlja vršio zdravstvene preglede radnika nekadašnjeg rudnika olova i cinka, a kao nadoknadu je dobio deo objekta koji je tada korišćen za potrebe rudara. Deset apartmana u ovom objektu se vode na privatna lica, a reč je o delu kojim ne raspolaže Dom zdravlja.

Gradonačelnik Spasović je osporio vlasništvo Doma zdravlja u ovim objektima, navodeći da to može da se dokaže „samo ako su 100 odsto sopstvenim sredstvima izgradili ili kupili određeni objekat“. S druge strane u sindikatu pitaju da li grad poseduje dokaz da je od 1985. do danas uložio bilo kakva sredstva u pomenuto odmaralište.

čet

01.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:30

Re: re,re,re

A ti lepo lazes jer si zao,ti pi Srpskom,da komsiji crkne krava!

Odgovori
sre

31.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 23:28

Re: Re:Re: Re: Re: Kurta ne voli Murtu

Ja da se smirim? Kako kada ne shvataš razliku između pitanja vlasništva i po tebi nepravedne dodele apartmana na korišćenje? Sasvim je nebitno kako je Dom Zdravlja vršio raspodelu, otkud im pravo da imovinu bivše BB uknjiže kao svoje vlasništvo, a tek Spasović da otima svojinu Doma Zdravlja i bivše BB?
Naravno da je nemoguće da toliko ne možeš da "dobaciš", pokušavaš da jevtinim trikovima opravdaš otimačinu!
Pojma nemam kako i ko je koristio apartmane ali znam ko je vlasnik, a to nije Spasović ili već u čije ime prisvaja ono što mu ne pripada! To pitanje se svakako neće rešiti ovim komentarima, ali na svu sreću postoje domaći sudovi a i onaj u Strazburu! Nadam se da ćeš ti zastupati Spasovića? Ishod je svima poznat, ali svakako bi mogao da se "požališ" sudijama na nečiju užu i širu familiju i naravno poslovne partnere! I tu je kraj priče...

Odgovori
sre

31.07.

2019.

Smirite se [neregistrovani] u 12:07

Re:Re: Re: Re: Kurta ne voli Murtu

Potpuno ste u pravu. Mnogi nisu videli ni more ni planine jer od Vas, Vaše uže,šire porodice kao i Vaših prijatelja i poslovnih partnera nisu mogli da dođu do apartmana ni u zimskom ni u letnjem periodu.

Odgovori
sre

31.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 01:05

Covek ne voli tendere

Da li znate da je nas posteni gradonacelnik bez tendera, bez projekta, bez dozvole, iz budetske rezerve opredelio 15 miliona dinara za izgradnju vodovodne mreze u Secerani, za privatnog investitora. Posao isao preko JP VIK

Odgovori
uto

30.07.

2019.

Bravo za komentar [neregistrovani] u 14:17

Re: istinito

svaka ti ko u Njegosa....dodaj i SPALIONICA MU JE NAJVECA INVESTICIJA

Odgovori
pon

29.07.

2019.

Ostavka [neregistrovani] u 14:18

Neopoziva

Uhapsiše mu menadžera, direktore javnih preduzeća, na šljunkari i dalje stoji pumpa za vodu, kapitalnih investicija nema, vreme je da se povuče. Naselje Busije razkopano od oktobra, rupa na rupu zakrpa i druga ništa bolja.
To se tako ne radi

Odgovori
pon

29.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:26

Re: Re: Re: Kurta ne voli Murtu

Kakva crna svojina.To je uvek bila Alajbegova slama.Takozvana društvena svojina.To se uvek rasipalo do besvesti.Ali pravo su imali samo privilegovani.Mljac.Mljac

Svojina nije ni crna ni bela ali pravo na svojinu polaže samo onaj ko ima dokaze da je vlasnik. Botino, pokušavaš da u skladu sa skromnim magućnostima prikažeš otimanje apartmana kao opravdan čin, naravno to je besmisleno. Dobro je bilo dok su odmarališta bila društvena, radnici su ih koristili, mnogi nikada ne bi videli ni more a ni planinu da toga nije bilo.
Hoćeš da nas ubediš da je bolje da Spasović otme apartmane i proda ih? To mljac, mljac verovatno treba da ga podseti da si "zaslužio" sendvič.

Odgovori
pet

26.07.

2019.

Pozdrav iz FireCity-ja [neregistrovani] u 13:09

Re: Re: Kurta ne voli Murtu

Kakva crna svojina.To je uvek bila Alajbegova slama.Takozvana društvena svojina.To se uvek rasipalo do besvesti.Ali pravo su imali samo privilegovani.Mljac.Mljac

Odgovori
pet

26.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:58

Re: stetocina

Bogami,savrsen komentar,tako lepo receno!

Odgovori
čet

25.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:44

Re: gradska stetočina

bolji komentar nisam skoro pročitao

Odgovori
čet

25.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:06

Gradska stetocina

Bane kupio Seceranu, Bane kupio Pozarevac put, Bane uzeo apartmane na Kopaoniku, Bane uveo javno privatno partnerstvo za rasvetu, Bane nije resio ni jedan akutni problem grada(voda, deponija, otpadna voda, grejanje), Bane unistio JP Direkciju, Bane unistio Vodovod, Bane otpustio stotine radnika,Bane napisao desetine krivicnih prijava i ucinio zlo mnogim ljudima, Banetu uhapsili gradskog menadzera i direktora Vodovoda, Bane unistio gradski odbor SNS...mogu ja ovako doveka, ali sustina je BANE JE UNISTIO SVE CEGA SE DOTAKAO!

Odgovori
čet

25.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:48

Re: Kurta ne voli Murtu

Čak i da je tako kao što si napisao, shvataš li da je pravo na svojinu svetinja? Radi se o otimačini koja ama baš nikakve veze nema sa eventualno nepravednom dodelom apartmana na korišćenje?
Apartmane su radnici BB koristili i leti tako da mislim da "obični" smrtnici nisu bili podređeni u odnosu na "besmrtne"!
Apartmane Spasović otima kakve to ima veze sa Kurtom, Murtom i ko koga voli?
Da ti nisi prika pomalo bot?
Biće sendvič?

Odgovori
čet

25.07.

2019.

Poznavalac prilika [neregistrovani] u 10:34

Kurta ne voli Murtu

U tim apartmanima je uvek letovala-zimovala ista ekipa ljudi.Bili su nedostupni običnim smrtnicima a plaćali su se mizerno.Ne vidim šta će se promeniti i ako grad postane njihov vlasnik.

Odgovori
sre

24.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:52

Mali apartmani

Bane već te vidim u jednom naselju zatvorenog tipa u blizini Požarevca.

Odgovori
sre

24.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:47

Jedva čekam nova hapšenja

Al će biti lustracije, hapšenja i javnih radova.

Odgovori
sre

24.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:11

Re: Istina

16 apartmana su posedovali Dom Zdravlja i Beogradska banka i posle stečaja banke pripali su Domu Zdravlja'.

Po kom osnovu, pitaću vas? Apartmane BB su kupili radnici BB, odnosno njihov sindikat! Zašto su pripali baš Domu Zdravlja a ne vama, meni, ili nekom trećem? Kako je moguće uknjižiti nekretninu za koju nemate dokaz da ste je kupili? Radnici Doma Zdravlja se bore da im ne otmu i one apartmane koje su oni oteli! Nečuveno!!!
Ako već postoje ozbiljni problemi kod nas, sud u Strazburu odlično funkcioniše, ovakve nasrtaje na tuđu imovinu ne toleriše! Ovo je prilika da ministarka Nela Kuburović zaštiti pravnu struku od Spasovića i vrati oteto radnicima BB banke? E moji pravnici...

Odgovori
uto

23.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:22

rijaliti

samo gledajte i glasajte

Odgovori
uto

23.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:11

pera

Svi su pokusavali da uzmu te apartmane,nadam se da im ova podlost nece uspeti i da ce sve ostatiu vlasnistvu Doma zdravlja,borite se ljudi! Treba da se ispita i soba koja je data za 10 frizidera i 10 kreveta,i sada je u vlasnistvu Sapina.

Odgovori
uto

23.07.

2019.

Brundalo [neregistrovani] u 16:29

Tekovine SNS-a

Jadino po čemu će biti zapamćena ova vlaste je ukidanje Direkcije za izgradnju, i otimačini apartmana ZC-a i ne mogu da se setim više ničega

------------------------------------------------------------------
A da ! Po nesposobnosti

Odgovori
uto

23.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:16

Istina

16 apartmana su posedovali Dom Zdravlja i Beogradska banka i posle stečaja banke pripali su Domu Zdravlja'.Da li su direkt or i pomoćnik zato postali da bi lakše to uradili i brže bolje otišli na odmor i sebi podigli plate .Za interese radnika se bori samo sindikat.Akl je osnivač Doma zdravlja opština, a sada republika radnici samo traže pravo na korišćenje što im sleduje.Da li postoji zakon?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije