Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Raskid ugovora. Ko će da završi javnu garažu u Požarevcu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 07. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Raskid ugovora. Ko će da završi javnu garažu u Požarevcu?

Podnet je zahtev za raskid ugovora sa dobavljačem i izvođačem radova na postavljanju javne montažne garaže u Požarevcu, potvrdio je Boom 93 Saša Valjarević koji obavlja poslove gradskog menadžera. U narednom periodu bi trebalo da se izvrši popis isporučene opreme i izvršenih radova, a nakon toga će biti raspisana nova javna nabavka za završetak ovog objekta.

Kada će Požarevac dobiti montažnu garažu koju su u Parking servisu najavljivali poslednje dve godine, niko sa sigurnošću ne može da kaže. Firmi Metalpress projekt iz Kraljeva nije bilo dovoljno ni devet meseci, koliko je proteklo od potpisivanja ugovora, da završi ovaj objekat.

Dva puta im je produževan rok do kada je trebalo da realizuju ugovorene poslove, što oni nisu uradili.

„Ugovor se raskida. Podneli smo zahtev. Ono što sledi je komisijski popis gde će se saldirati sve što je isporučeno i urađeno. Nakon toga će se raspisati nova javna nabavka za završetak garaže u onom procentu koji bude procenjen od lica koja su vršila kontrolu izvođenja radova. Izvođač će pretrpeti i konsekvence predviđene ugovorom za poslove koji nisu izvršeni“, rekao je Valjarević.

 Od potpisivanja ugovora sa firmom Ovako, istekao je još jedan rok koji je izvođaču, firmi Metalpress projekt iz Kraljeva dat da završi posao koji dobila da radi za novac iz gradskog budžeta.

Montažni parking ili javna garaža nabavljena je još prošle godine. Posao nabavke i montaže zaključen je na iznos od 44.743.200 dinara sa PDV-om. Ugovor je zaključen 25.oktobra sa periodom važenja od 90 dana. Kako u međuvremenu ništa nije bilo urađeno, pred istek ugovora je sačinjen aneks i rok produžen do 31.maja. Međutim, ni taj rok nije bio dovoljan da se posao završi, pa je u međuvremenu  sačinjen novi aneks ugovora i poslovi produženi do sredine jula.

Montažna garaža se gradi na zatvorenom parkingu u Takovskoj ulici koji nije u funkciji od početka marta.

sub

27.07.

2019.

Zika [neregistrovani] u 00:03

Re: gradjanin

Prijatelju, jedina dobra stvar je sto je ta garaza montazna, tako da ja verujem da ce na prolece, posle smene ove zlocinacke vlasti, sve to moci da se demontira i premesti na neku normalnu lokaciju, a ti dobijes natrag svoje sunce :-)

Odgovori
pet

26.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:14

Prijava Spasovicu

A koliko ja vidim iz ovih komentara, ovde ima ozbiljnih elemenata za podnosenje krivicne prijave protiv gradonacelnika.

Odgovori
čet

25.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:08

Osteceni gradjanin

A sto su meni sa ovom garazom zatvorili lokal, prozore od kuce, ukrali sunce...nikom nista, moze im se

Odgovori
pon

22.07.

2019.

Vesić je svetska klasa za ove [neregistrovani] u 11:35

Re:

hahah da farbanje česme i otvaranje klupe (koju izgleda kao za kontejner već sada u Ljubičevu) je najveće dostignuće mizerije ali kad se setimo da je gradonačelnik otvarao sportsku radnju kao jedinu za sada investiciju u centru grada čemu da se nadamo od njegovih direktora?

Odgovori
ned

21.07.

2019.

dr Sokrates [neregistrovani] u 14:11

Sindjeliceva

Bice opet smene direktora, u Parking servisu onaj sto je trebao da bude pre ove direktorke,u Ljubicevu proveren kadar iz Kostolca,u Toplifikaciji onaj sto je nadzor u Sindjelicevoj,jos traju dogovori za Vodovod i Komunalno,privatni poslovi na prvom mestu,ko te pita za gradjane.Sve u svemu jos gore od gorega.Odo ja preko,a vi trpite zulum...

Odgovori
sub

20.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:41

Ko o cemu, kurva o postenju

Obzirom da pre ugovaranja investicije nije bilo projekta, vec je u tenderu stajala obaveza izvodjaca da izradi Idejno resenje i Idejni projekat, postavlja se pitanje kako je planirana investicija u gradskom budzetu. Kako se znao iznos koji treba izdvojiti za garazu?! To obicno proizilazi iz projekta, a posto ga nime bilo, nekako je logicno da je neko unapred dogovorio za 40 miliona. Sta kazes GRADONACELNICE nas "posteni"

Odgovori
pet

19.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:53

Re: Sta je problem sa Sindjelicevom

Pa problem sa Sindjelicevom je prasina. Mi gradjani sto zivimo i radimo u toj ulici izdrzacemo radove to nije problem. Problem je sto bahati vozaci prolaze tom ulicom pomeraju metalne prepreke i tako voze kao da je asvalt vec postavljen. Tako dizu prasinu da ce mo se pogusiti. Mi smo resili da iskipamo po 3 kubika muljaka peska ispred kuce gradonacelnika, nacelnika saobracajne policije, direktora toplifikacije kao investitora, nadzora i drugih odgovornih i ukljucimo ventilatore i da im nanosimo pesak u prozore pa da vide kako je nama u Sindjelicevoj. Tek tad bi shvatili u kakvim uslovima zivimo i radimo a cutimo. Kazemo ajde nek zavrse treba grejanje celom gradu. Ali definitivno bas ih briga a vi gradjani trpite.

Odgovori
pet

19.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:25

Re: Re:VAZDUHOMER

Važno je naglasiti da te klupe nisu jedini doprinos koji je dala gospoja koja prima direktorsku platu! Setimo se kako je omalana česma kod pijace, kaže dobila je ideju u trenutku, javilo joj se da česmu treba farbati! Impresivno, zar ne?

Odgovori
pet

19.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:02

Re: Re: anonymous

Pa ne rade ni radnici iz opštine na postavljanju parkinga a ti očigledno svo vreme mešaš radnike i vlast. A i ne znam šta ti je problem sa Siđelićevom?
Ne pravi se blesav, čovek sve vreme kritikuje nesposobnp opštinsko rukovodstvo! Ono što je njemu problem u Sinđelićevoj i većini normalnih građana je zatvorena ulica za saobraćaj celo leto! Samim tim ni vlasnici radnji ne mogu da rade a poreze moraju da plaćaju?
Ne shvataš da sa bar dvojicom polemišeš, pokušavaš da odbraniš nešto što jedavno trebalo smeniti!

Odgovori
pet

19.07.

2019.

Blaga [neregistrovani] u 09:07

Re:VAZDUHOMER

Dolazi vreme kada ce ta SNS-ovka,Crnogorka,od gradjana naplacivati i kolicinu udahnutog vazduha. Izmisli çe ona da svaki gradjanin nosi VAZDUHOMER.

Odgovori
pet

19.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 07:33

Vazno je znanje a ne forma

Kada su radovi poceli, a kada je i kako izdata gradjevinska dozvola, odnosno resenje o odobrenju izvodjenja radova. Zasto u planskim aktima nema garaze?! Kako je moguce da se izvode ovakvi radovi bez pribavljenih lokacijskih uslova, projekta za gradjevinsku dozvolu, i na kraju, izdate gradjevinske dozvole. POKAZITE GRADONACELNICE GRADJEVINSKU DOZVOLU!!!
Nadam se da ne bude kao sa S.....m indeksom.

Odgovori
čet

18.07.

2019.

Mrata [neregistrovani] u 23:00

Penali

Koje su konsekvence predvidjene ugovorom za posao koji nije zavrsen?

Odgovori
čet

18.07.

2019.

Caver Azop [neregistrovani] u 21:36

Prost račun

Znamo inos sredstava namenjenih izgradnji ovog parkinga.

Mene zanima koliko je novih parking-mesta dobijeno novim rešenjem i i koliko košta svako to novo parking-mesto. Da li je dobijeno više mesta od onih izbrisanih u Lenjinovoj ulice?

Odgovori
čet

18.07.

2019.

ZAPOSLENI SC [neregistrovani] u 19:36

Re:

J.N. za Sportski centar radi grad.
Sve nabavke koje je radio SC su završene osim jedne koja je zaključena pre tri dana i ona će biti završena na vreme.

Odgovori
čet

18.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:55

Re: anonymous

Pa ne rade ni radnici iz opštine na postavljanju parkinga a ti očigledno svo vreme mešaš radnike i vlast. A i ne znam šta ti je problem sa Siđelićevom?

Odgovori
čet

18.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:52

Re:

Sinđelićevu rade Toplifikacija i Vodovod, Sportski centar radi Sportski centar...
Ne prika, ti nabadaš! Toplifikacija ne radi, rade podizvođači, isto je i sa SC-om, ali direktore javnih preduzeća bira nesposobna opštinska vlast! Zapiši, jarane da ne zaboraviš ko je odgovoran za stanje u opštini!

Odgovori
čet

18.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:09

Re: Re: Boris

Tako je Boris je kriv i za parking! Smenićemo Borisa umesto Spasovića i Savetnika mu Valjarevića? :)

Odgovori
čet

18.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:08

Grad i uprava

Na osnovu cega su zakljucena dva aneksa obzirom da je clanom 115 zakona o javnim nabavkama navedeno da promena roka izvrsenja je promena bitnog elementa ugovora a sto je i zvanican stav uprave. Za zakljucenje aneksa ugovora koji se ticu promene roka izvrsenja potrebna je da je u konkursnoj dokumentaciji i u ugovoru budu opredeljeni uslovi i nacin za izmenu ovog elementa. Ukoliko su uslovi i nacin predvidjeni narucilac, u ovom slucaju grad, donosi odluku o zakljucenju aneksa. Ukoliko u konkursnoj dokumentaciji i u ugovoru nisu definisani uslovi za produzetak roka izvrsenja a zakljuceni su aneksi dosli je do krsenja zakona. Nije lose proveriti sve ovo.

Odgovori
čet

18.07.

2019.

FEBO [neregistrovani] u 14:00

Zons.

Direktorka uvodi novu zonu parkiranja u smislu četka kanta i farbaj.
Uvodi se nova cena parkiranja uz ograničenje vremena.
Pa gde da se parkiraju vozači.
Jedino u roku od parking servisa je otvaranje klupe za porodilje.

Odgovori
čet

18.07.

2019.

ZELJA [neregistrovani] u 13:45

i tako to ide

Ovo se vidi iz aviona da je neko bacio šapu na JKP Parking servis Požarevac. Namerno ima da ga naprave gubitašem i odmah će ući u ‚‚javno-privatno partnerstvo‚‚ neko će za male pare doći do garže tj. delatnosti....

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije