Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Školama i ustanovama u Braničevskom okrugu pomoć od 19,5 miliona
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 07. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93,Ministarstvo pravde

Školama i ustanovama u Braničevskom okrugu pomoć od 19,5 miliona

Od novca prikupljenog od oportuniteta, na osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, ove godine će 150 projekata od javnog interesa, prijavljenih na konkursu Ministarstva pravde, dobiti 470 miliona dinara. Među njima su i projekti nekoliko škola iz Požarevca i jedne iz Kučeva.

Vlada je usvojila predlog Komisije za sprovođenje konkursa Ministarstva za 2019. godinu, a među dobitnicima su Požarevačka gimnazija, Osnovne škole “Kralj Aleksandar I” u Požarevcu, “Miloš Savić” u Lučici i “Slobodan Jović” u Voluji, kao i Dom za decu i lica ometena u razvoju “dr Nikola Šumenković” u Stamnici i Ustanova za odrasle i starije “Gvozden Jovančićević” u Petrovcu na Mlavi, koji će za svoje projekte dobiti oko 19,5 miliona dinara.

Požarevačkoj gimnaziji je po konkursu odobreno 4 miliona dinara za sanaciju sanitarnih čvorova u školi, a Osnovna škola „Slobodan Jović“ u Voluji je za opremanje sale za fizičko vaspitanje dobila 300.000 dinara. Takođe, oko 4 miliona je dobila osnovna škola u Lučici za projekat rekonsrukcije škole u cilju unapređenja zdravstvenih uslova za učenike i zaposlene, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, dok je škola „Kralj Aleksandar I“ za uređenje dvorišta i zelenih površina u školi dobila 3.730.000 dinara.

Pored škola novac od konkursa Ministarstva pravde je dobio i Dom za decu i lica ometena u razvoju u Stamnici, za nabavku vozila za prevoz hrane, u iznosu od 2.279.664 dinara, kao i Ustanova za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ u Petrovcu na Mlavi, a dobijenih 4.878.072 dinara biće upotrebljeno za zamenu dotrajale stolarije na ustanovi.

Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja je sprovela Кomisija Ministarstva pravde sačinjena od predstavnika relevantnih institucija. Na predlog komisije, Vlada je na sednici održanoj 11. jula donela rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.

Oportunitet predstavlja institut odlaganja krivičnog gonjenja koji tužilac može da primeni za određena krivična dela za koja je propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina. Ukoliko tužilac učiniocu krivičnog dela kao obavezu odredi uplatu novčanih sredstava, novac ide isključivo u humanitarne svrhe.

pet

19.07.

2019.

boki [neregistrovani] u 06:42

dokle više

Dali postoji neka druga škola u Požarevcu osim Dositej Obradović i Kralj Aleksandar svake godine samo se one renoviraju, a u Vuk Karadžić verovatno ne idu deca u dvorištu noge da polomite nije renovirano verovatno od kada je škola napravljena, a i sve ostalo nije ništa bolje sve je to zato što ta škola uopšte ne dobija sredstva za obnovu i to je velika sramota jer toj školi pripadaju i nekoliko seoskih škola tako da ona treba da dobija najviše sredstava. Znam da ovo pišemo bezveze jer koga je briga, ali neka možda će neko i pročitati.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije