Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 09. 2010.

Ponovo se odlaže izgradnja sale za fizičko

Izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ još uvek nije počela. Sala je trebalo da se gradi po projektu starom oko 6 godina. Projekat je promenjen jer su u medjuvremenu nikli objekti na susednim parcelama koje zadiru u dvoriste škole, kaže direktorka Margareta Sekulović.

Po izmenjenom projektu objekat je sužen, ali će teren zadržati svoje originalne dimenzije. Da bi izgradnja počela  trenutno se čeka odobrenje Ministarstva za omladinu i sport i Ministarstva za nacionalni investicioni plan, kaže Sekulović.

Za izgradnju sale preko Ministarstva omladine i sporta bilo je obezbedjeno oko 22 miliona dinara iz kredita Evropske investicione banke, dok je učesće grada planirano sa 11 miliona dinara.

Za časove fizičkog u školi poslednjih par decenija koriste se dve spojene učionice u kojima nije moguće adekvatno obavljati nastavu.

Kada su 25.avgusta čelnici Požarevca obišli buduće gradilište najavljeno je da će nova sala za fizičko početi da se upotrebljava od drugog polugodišta. Danas se postavlja pitanje da li će i kada radovi početi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije