Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija ima mesta na budžetu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 07. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93,Večernje Novosti

Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija ima mesta na budžetu

Posle prvog upisnog kruga na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, ostalo je nepopunjeno 115 samofinansirajućih i 26 budžetskih mesta. Najviše slobodnih budžetskih mesta ima na smeru zaštita životne sredine, dok je smer elektrotehnika i računarstvo ove godine popunjen što se tiče masta na budžetu.

Kako su za Boom 93 rekli u studentskoj službi ove škole na svakom od pet smerova koliko ih ima u školi, ima još uvek i budžetskih i samofinansirajućih mesta, osim na elektrotehnici gde su popunjena sva budžetska mesta, ali zato ima još 27 mesta za studente koji će se sami finansirati.

Smer zaštita bilja ima 25 slobodnih mesta, od toga 17 samofinansirajućih i 8 budžetskih.

Na smeru zaštite životne sredine, za sada ima najviše mesta i to 27 na samofinansiranju i 9 na budžetu, slična situacija je i na smeru mašinstvo gde takođe ima 27 samofinansirajućih i 5 budžetskih mesta, dok je najmanje mesta na prehrambenoj tehnologiji, 17 mesta za studente koji će se sami finansirati i 4 za one koji mogu da se finansiraju iz budžeta.

Kako su nam rekli mesta ima, a drugi upisni rok biće otvoren početkom septembra.

Za one koji se pak odluče da fakultet upišu u drugom upisnom roku na nekom drugom fakultetu  nakon prvog upisnog kruga na fakultetima Univerziteta u Beogradu ostalo je nepopunjeno 955 budžetskih i 2.214 samofinansirajućih mesta. Najviše slobodnih budžetskih mesta ima na Tehničkom fakultetu u Boru, Šumarskom i Fizičkom fakultetu.

Pored ovih, mesta ima i na Poljoprivrednom fakultetu, pa je za drugi upisni krug ostalo 170 budžetskih i 314 samofinansirajućih mesta. Na Rudarsko-geološkom fakultetu ostalo je 102 budžetska i 57 samofinansirajućih mesta, a mesta ima i na Građevinskom i Tehnološkom fakultetu, dok je samo samofinansirajućih ostalo na Ekonomskom i Pravnom fakultetu. Drugi upisni krug na fakultetima UB počinje 2. septembra i završava se 15. septembra.

Takođe, završen je i drugi upisni krug u srednjim školama. U drugom krugu listu želja je popunilo 1.230 učenika, dok je njih 1.069 upisalo neku srednju školu, od čega 590 trogodišnje profile, 476 četvorogodičnje I troje učenika je upisano u specijalizovana odeljenja.

Učenici koji srednju školu nisu upisali ni u drugom upisnom krugu, njih 161 imaće još jednu priliku za upis krajem avgusta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije