Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 10. 2010.

Novi prostor muzičke škole

Muzička škole Stevan Mokranjac danas otvara nove prostorije u objektu koji je do nedavno koristila Mesna zajednica “Ćeba”.

Novi prostor biće namenjen izvodjenju nastave za horove i orkestre. Pored koncertne sale, škola je ovim proširenjem dobila  jednu učionicu i malo dvorište, kaže direktor Zoran Marić.

"Do sada nismo imali veći prostor, osim koncertne sale u koju nismo mogli svi da stanemo  s obzirom na raspored časova i koncertnu delatnost. Ovaj prostor će nam biti dragocen za te potrebe. Osim horske sale, imamo još jednu prostoriju za grupnu nastavu i malo dvorište. Naši ansambli,koji su inače vrlo uspešni, imaće još bolje uslove za rad".

Adaptaciju prostorija je finansirala škola novcem iz školskog fonda, a vrednost radova je 300.000 dinara. Marić je najavio i nadgradnju sprata nad ovim delom zgrade za sledeću godinu.

„To jeste jedan dragocen prostor, koji ćemo nadgraditi. Dobili smo već urbanističke uslove Zavoda za zaštitu spomenika. Sad smo u procesu pribavljanja raznih dozvola da bi mogli da dogradjujemo i da konkurišemo za sredstva. Želimo da objekat uklopimo u ambijentalnu celinu", rekao je on.

Ovaj prostor je inače sastavni deo zgrade Muzičke škole i u njenom je vlasništvu, zaključio jeMarić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije