Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 07. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Počinje Festival muzičkog filma

U okviru letnjeg programa Centra za kulturu od 17. do 21 jula održaće se festival muziškog FEMUF filma u okviru kog će biti prikazano 5 nekomercijalnih filmova sa muzičkom tematikom. Projekcije su planirane na letnoj sceni Centra za kulturu svake večeri od 21 čas.

Cilj festivala je promovisanje filmskih i muzičkih vrednosti, pa će gledaoci imati prilike da se upoznaju sa različitim muzičkim pravcima.

Ukoliko vreme ne bude bilo odgovorajuće filmovi će biti pušteni u maloj sali. Ulaz je besplatan.

Prve festivalske večeri biće prikazan dokumentarni film “Beside Bowie”, reditelja Džona Brevera, koji u središtu pažnje ima doprinos Mika Ronsona stvaralaštvu Davida Bouvija u sedamdesetim godinama prošlog veka. Narednog dana gledaoce očekuje film o čuvenoj operskoj divi Mariji Kalas iz 2018. godine. Treće večeri festivala biće prikazan film “Django melodies”,  francuska drama reditelja Etiene Comara, priča o Đangu Reinhardtu, čuvenom gitaristi I kompozitoru, kao I nejovom letu iz nemačkog okupiranog Pariza 1943. godine.  Četvrte večeri na repertoaru je film “England is mine” o počecima nastanka kultne engleske grupe “The Smiths”, dok je za poslednje veče festivala predviđen film “Whitney”, intimni dokumentarni film, ali i lični portret pevačice i njenih bliskih osoba,

Prema rečima Dragana Lazovića, iz Centra za kulturu, za razliku od ranijih godina kada je festival imao prateće sadržaje u vidu koncerata domaćih bendova, ove godine budžetom nisu predviđena sredstva za realizaciju tog programa.

Takođe, Lazović ističe da je poslednjih godina sve teže naći i odabrati dobre nekomercijalne filmove, ali da su se potrudili da u program uvrste što kvalitetnije filmove koji će biti prikazani publici i pozvao sve zainteresovane da letnje večeri provedu uz muzičke filmove.

Program festivala:

17. jula film "BESIDE BOWIE"
18. jula film "MARIA BY CALLAS"
19. jula film "DJANGO MELODIES"
20 jula film "ENGLAND IS MINE"
21. jula film "WHITNEY"

pet

12.07.

2019.

knot [neregistrovani] u 22:45

android

Dragutine,poznavaoce filma, svaka tebi ?ast, ali ipak svaka cast ljudima iz czkpo na entuzijazmu i ovoj reviji filmova.

Odgovori
pet

12.07.

2019.

Dragutin, poznavalac filma [neregistrovani] u 12:44

O festivalu

Svi ovi filmovi su već prikazani na TV (od toga 4 na RTS) ostali na kablovskim kanalima. Filmovi su stari bar nekoliko godina. Dajte nešto novije ili se ukinite.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije