Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 07. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: Tanjug

Počinje da radi sistem eInspektor

Sistem eInspektor počinje da koristi 36 inspekcija, kaže direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

- Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu je prethodnih godinu i po dana radila na implementaciji ovog veoma složenog informacionog sistema elektronske uprave - kaže.

Tako će od 11. jula 1.500 naših inspektora na teren izaći koristeći laptop računar, mobilni internet i kvalifikovani elektronski sertifikat, dodao je.

Plan je da do kraja godine i preostalih sedam inspekcija budu uključene u informacioni sistem eInspektor.

Predsednik Mreže inspektora Srbije Dragoman Paunović je rekao da su postignuti veliki rezultati, pre svega na poboljšanju statusa inspektora.

- To poboljšanje smo prošle godine postigli za lokalne inspektore, a merama koje je sada vlada usvojila republičke inspekore prevodimo u zvanje samostalnih savetnika i samim tim podižemo i njihovu platu - rekao je Paunović.

Vlada je usvojila i zaključak kojim će se povećati broj inspektora, s obzirom da trenutno u Srbiji ima nešto više od 4.000 inspektora, što je četiri puta manje od standarda koji važi u Evropskoj uniji.

Podsetimo, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu sa informacionim sistemom eInspektor našla se u tri najbolje inovativne inicijative na ovogodišnjem skupu lidera Evrope u Londonu na dodeli nagrada Emerging Europe.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije