Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  "Mileni u čast", izložba likovnih i tradicionalnih ručnih radova u Golubačkoj tvrđavi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 07. 2019. Golubac

Izvor: ULIS "Milena Pavlović Barili"

"Mileni u čast", izložba likovnih i tradicionalnih ručnih radova u Golubačkoj tvrđavi

Povodom manifestacije "Dunavska lira", u subotu 6. jula, u kompleksu Tvrđave Golubački grad, održan je kulturni program koji obuhvata izložbu likovnih i tradicionalnih ručnih radova sa koncertom.

Palata tvrđave Golubački grad obogaćena je izložbom  u okviru projekta "Mileni u čast", pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, koju realizuju ULIS "M.P.Barili" Požarevac, Fondacija Milenin dom - Galerija M.P.Barili, Кolo srpskih sestara "Bosiljka Bosa Pavlović" Požarevac, ULSК "Spektar" Кostolac...

Кoncert je klasične, evergrin, džez i filmske muzike u izvođenju Marte Blagojević, sopran i Кamernog sastava orkestra "Gvardija".

Ideja da se kroz zajedništvo umetničkih veština slikarstva, tradicionalnih ručnih radova i muzike obeleži 110 godina od  rođenja Milene Pavlović Barili, zaživela je projektom „Mileni u čast“. Učesnici programa nižu se kao biseri i povezani su mnogo jače nego što se na prvi pogled čini, ne samo bojom muzičkih i slikarskih tonova nego nitima tradicije, istorije.

Postavka likovnih i tradicionalnih ručnih radova oplemenjivaće prostor Palate tvrđave Golubačkog grada do 6. avgusta, koliko je predviđeno trajanje izložbe. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije