Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 07. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93,Politika

Danas počinje drugi upisni krug

Nakon što je juče izašao raspored učenika po srednjim školama u drugom upisnom krugu, danas će se svršeni osnovci u periodu od 8 do 15 časova upisivati u srednju školu i na taj način završiti sa svim obavezama vezanim za ovogodišnji upis.

Srednje škole su u prvom upisnom krugu, koji je završen juče primile 63.758 učenika, dok je 1.471 šak ostao neraspoređen. Prema podacima Ministarstva prosvete za trogodišnje škole odlučilo se oko 11.702 učenika, dok se za četvorogodišnje obrazovanje opredelio 48.991 đak. Takođe, ima i onih koji su se odlučili za specijalizovana odeljenja u gimnaziji, njih oko 3.065.

Prema podacima ove godine u srednjim školama biće manje upisanih učenika u odnosu na prošlu godinu i to njih 1.932.

Većina učenika je u prvom upisnom krugu upisala željenu školu, onu koja je i bila prva na njihovoj listi želja. Prema prvoj želji srednju školu je upisalo 64,62% učenika, prema drugoj želji upisano je 15,03%, dok je oko 7% učenika upisano prema trećoj želji.

Uvođenje informacionog sistema e-upis završeno je i u srednjim školama, što će građanima omogućiti da na lakši i brži način decu upišu u srednje škole. Kako smo ranije pisali e-upis je prethodno uveden u osnovne škole što je roditeljima omogućilo da prilikom upisa prvaka ne moraju da prilažu izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu o prebivalištu, već su zaposleni u školama po službenoj dužnosti pristupali ovim dokumentima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije