Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Otvorena izložba digitalnih grafika „Susret nužnosti i slobode“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 07. 2019. Požarevac

Izvor: Galerija savremene umetnosti

Otvorena izložba digitalnih grafika „Susret nužnosti i slobode“

U Galeriji savremene umetnosti 4. jula svečano je otvorena izložba digitalnih grafika pod nazivom "Susret nužnostzi i slobode" vizuelnog umetnika Vlade Milinkovića.

Na otvaranju izložbe posetiocima se najpre obratila Biljana Milosavljević Pićurić , istoričar umetnosti, master istoričar, kustos iz Narodnog muzeja u Požarevcu. Tom prilikom je kazala: “Vlada Milinković svoja dela kreira putem visokodigitalne tehnologije didžigrafi. Кoristeći različite vrste medija za svoje eksponate, metamorfozom i istraživanjem strukture, realnost i materijalizam prepliće stilom. Apstrahovanjem fotografija ili  povezivanjem novih konekcija i ekvivalencija na modelu umetnik svojim delima uliva asocijativnost,  narativnost  i kontekstualnost stvarajaći na taj način novu virtuelnu realnost, koja u stvari predstavlja povratak praiskonskoj svetlosti. Na ovaj način umetnik dekonstruisane fotografije trenutne stvarnosti, putem slojeva i nanosa, spaja u novu, živu i bezvremensku celinu. Polazeći od iskustva, istraživanjem oblika i forme, struktura, tehnologija i materijala, stvara nove vizuelne produkte. Digitalnom obradom prirode umetnik iscrtava priče sa dušom.

Nakon izlaganja kustosa posetiocima se obratio autor izložbe Vlada Milinković koji je govorio o stvaranju digitalne grafike, obradi fotografije i svom desetogodišnjem radu.

Izložba je otvorena do 18. jula, a ulaz je slobodan.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije