Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 07. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Dve decenije Bambi parka

Na današnji dan pre 20 godina otvoren je Bambi park. Građen je za vreme ratnog stanja i bombardovanja SRJ. Dve decenije kasnije, Grad Požarevac još uvek nije povratio u svoje vlasništvo parcelu na kojoj je pod nejasnim okolnostima kao vlasnik upisano preduzeće “Madona”.

Bilo je onih koji su 1999.godine smatrali da je stvar prestiža da se poseti zabavni park koji su, svako na svojoj parceli, delili “Bambi” i preduzeće “Madona”, Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Srbije i SRJ i nekadašnjeg haškog optuženika Slobodana Miloševića. 

Ovaj kompleks bio je svojevrsna senzacija u javnosti, a o njemu se priča i posle više od 18 godina od kako je zatvoren. Bambi park je od otvaranja radio koliko je i trajao Miloševićev režim, do 5.oktobra 2000.godine. Danas je urušen, a objekti su prepušteni propadanju.

Do današnjeg dana, Grad Požarevac nije javno objavio (navodno ni utvrdio) kako je zemljište na kome je izgrađen zabavni park došlo u posed preduzeća “Madona”. Na osnovu podataka u bazi APR, "Madona" se nalazi u prinudnoj likvidaciji i to od 30.maja ove godine.  Razlog prinudne likvidacije su finansijski izveštaji koji nisu dostavljeni nadležnom registru.

Grad Požarevac je u februaru ove godine demantovao pisanja pojedinih medija da planira da otkupi deo zemljišta od “Madone” i da za tu namenu u budžetu ima predviđenih 18 miliona dinara.

Još pre desetak godina Grad Požarevac je došao na ideju da ove površine povrati u svoj posed i priključi ih već postojećem kompleksu Sportskog centra.

Nakon višegodišnjih pregovora, Grad Požarevac i kompanija Bambi su 2017. godine napravili sporazum i razmenom nepokretnosti grad je vratio u posed 2 hektara 9 ari i 43 kvadratna metra Bambi parka sa preostalih nešto više od  2.500 kvadrata objekata koji bi trebalo da se poruše. 

S druge strane, pregovori sa Milicom Gajić, nevenčanom suprugom Marka Miloševića o preostalih 60 ari zemljišta koje je u vlasništvu preduzeća „Madona“ započeli su 2012.godine i do danas nisu okončani.

sub

06.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:13

vreme

i evo dočekasmo zlatno doba,dobro nam je

Odgovori
sub

06.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:19

Marko

Vrati se sve ti je oprošteno. Dok si ti bio brali smo višnje zajedno. Sad moje dete sedi kući i čeka sta da radi, eto koliko nam je bolje.

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 23:23

Vratiti gradu

Kako su dali tako mogu i da uzmu
Ista elipa je na vlasti

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:15

Zasto?

Zasto grad od 2017.godine nista nije na svom delu zemljista uradio. Ako nije imao novca moglo se bar srediti zemljiste. Svake godine oko Ivanjdanskog vasara grupa gradjana podnosi peticiju da se ulica Lole Ribara vise ne zatvara niti da se vasar odrzava u toj ulici. Da je grad poslusao sta gradjani misle mogao je do sada da na povrsini gde je bio Bambi Park dozvoli da se postave tezge i tu bude vasar, jer je nekad i bio.

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:09

eto

i posle vam nije valjalo,sad deca neznaju sta je tobogan

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije