Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Zašto nema dovoljno vode i šta se dešava na vodoizvorištu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 07. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Zašto nema dovoljno vode i šta se dešava na vodoizvorištu?

Izgleda da prekid u struji na izvorištu nije problem zbog koga nema dovoljno vode u gradu, a zbog čega se intervenisalo sa cisternama u višim delovima Požarevca. Gradonačelnik, Bane Spasović je odgovarajući na pitanje Boom 93 šta se dešava sa vodom, odgovorio da postoje problemi na izvorištu sa nalivnom vodom, al ii ekstremnom potrošnjom u prethodnim danima.

Na konferenciji za novinare svoje stranke, Spasoviću su bili tema kultura i turizam, ali je novinare zanimalo šta se dešava sa snabdevanjem vodosnabdevanjem, s obzirom na angažovanje cisterni sa vodom za piće u višim delovima grada.

Kako kaže gradonačelnik, moramo da štedimo vodu da bi se u narednom periodu revitalizovali bunari. Takođe,razlog su kvarovi i problemi sa nalivnom vodom. Spasović navodi da je isključena jedna kaseta (jezero) iz koje se crpi voda koja služi kao hidraulička zavesa na izvorištu zbog mulja koji je nanela Velika Morava.

“Pre svega mislim da se radio o kvarovima na mreži zbog nekih radova, ali imamo i određenih… kako sam obavešten od direktora, mada ne pisano, kako ja volim da mi daju informaciu, da je preveliko opterećenje sistema. Moramo svi da štedimo vodu u narednom periodu da bi se revitalizovali ti bunari i da se snabdeju određenom količinom vode.  Kišni period koji smo imali doneo je i neke loše stvari. Te velike količine vode donele su određene problem na kasetama koje služe kao vodene zavese za zaštitu vodoizvorišta. Došlo je do velike količine vode, velike količine mulja. Jednu kasetu smo za sada isključili iz sistema zaštite izvorišta upravo zbog mulja i prljavštine koju je donela Velika Morava”, rekao je gradonačelnik.

On je naveo da je pred konferenciju obavešten kako je neophodno da se štedi voda jer je potrošnja nikad veća nego u poslednja dva-tri dana.

“Pojedini delovi grada, moram tako da kažem, nenormalno troše vodu. Registrovana su neka domaćinstva koja troše po nekoliko hiljada kubika vode, što ukazuje da imaju sistem za zalivanje njiva, a nalaze se u nekim ruralnim područjima”, rekao je Spasović.

Dodao je da će komunalna inspekcija i komunalna policija dobiti u toku dana nalog da kontrolišu te velike potrošače vode (koje nije imenovao) na licu mesta jer je registrovano ko je u pitanju.

sub

13.07.

2019.

Zemljanin [neregistrovani] u 11:33

Marsovac

Ovaj Bane kao da je pao sa Marsa, pa kaže da je pred konferenciju obavešten da treba da se štedi voda!? Unazad 15 godina se apeluje da se racionalno koristi voda leti, a on tek sada obavešten! Gde si ti, gradonačelniče živeo do sada? Trebalo je da dobiješ funkciju, pa da budeš obavešten šta se dešava u gradu u kome si rođen? Hoće li se ostali SNS-ovci pokrenuti i počistiti te već jednom iz te fotelje da ih ne brukaš više?

Odgovori
sre

10.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:38

Re: Banetova voda

Verovatno će Spasović da flašira Valjarevićevu vodu iz bare...

Odgovori
uto

09.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 23:10

Banetova voda

Prica se da je sklopljen dil sa nekim madjarima za 15 miliona evra za fabriku vode. Bane ih doveo.

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:52

Bane

Treba stediti vodu pa vas molim manje k....
Treba pustiti vodu

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:10

Bane lazov

Sta je sve ovaj nesposobni, korumpirani politicar obecao, svi se verovatno secamo, a sta je uradio, sada vidimo svi. NISTA. Price o brzom resenju problema vodosnabdevanj su bile kao i sve do sada, laz, i manipulacija glasaca. Sada vodu nema niko, i vlast i opozicija i neopredeljeni i beli listici, a korumpiranog Baneta za to nije briga. On i dalje vaga sa kime ce da napravi dil za fabriku vode, a mi cemo dotle da slusamo prazna objasnjenja.

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:22

Spasoviću nesrećo!

Ponovo si doveo tu decu, ni ti a ni oni ne znate zašto tu stoje. Niko normalan ne bi Valjarevića postavio za direktora Vodovoda a tek za savetnika?
Ne troši se mnogo vode, veliki su gubici i malo se proizvodi. Taj problem Spasoviću ti nikada nećeš rešiti jer nisi ni jedan do sada!
Grad nema vodu a ti praviš cirkus sa tom decom oko tebe, sram te bilo, treba te oterati, godinama platu džabe primaš!!!

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:15

Re: Vrsi li neko kontrolu

Vrsi li neko kontrolu po dvoristima, svaka susa ima bazen na naduvavanje...

Mogao bi i ti da budeš šuša koja koja špijunira po dvorištima, samo tim ljudima ama baš ništa ne možeš :)

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 08:20

Razvoj

Ako krenete da pravite fabriku vode a dinamika radova bude kao krečenje zgrade načekstva dobićemo fabriku vode 2042 sto i nije tako kasno. Krenite na vreme

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 08:05

Ekstra

Obožavam vas, najbolji ste

Odgovori
pet

05.07.

2019.

radikalska posla [neregistrovani] u 07:16

laz

Dovoljno je bilo pozavati Vodovod i konstatovati da svi lazu od gradonacelnika do vodovoda jer svi daju drugacije razloge zasto nema vode. Posto, kada su radikali u pitanju, sve pociva na lazi tako i na ovom primeru mozemo videti kakav skup nesposobnjakovica vodi ovaj grad...

Odgovori
pet

05.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 06:08

utopija

toliko obecanja a sve gore i gore,botovi sta kazete vi

Odgovori
pet

05.07.

2019.

Steva [neregistrovani] u 01:14

Koja je funkcija ?

Koja je funkcija ovih fikusa koji stoje oko Baneta?

Odgovori
čet

04.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:18

Zašto nema vode

Svake godine u ovo vreme je povećana potrošnja vode,iako je proizvodnja
povećana i do 250l/s .Zato je i izgrađen sistem nalivnih bunara na vodoizvorištu Ključ,koji je trebalo da bude prva faza postrojenja za prečišćavanje vode.Druga faza u kojoj treba da se prečišćena voda naliva u nalivne bunare(a ne prljava iz kaseta),nikad nije izgrađena.Dok se to ne uradi Požarevac neće imati vodu u letnjim mesecima.

Odgovori
čet

04.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:10

NIKOME NIŠTA

postoji zabrana iskopa i nikome nista,ukraden agregat vodovodu i nikome nista,postoji elaborat o izgradnji fabrike vode i nikome nista,menjaju se cevi da bi priznati gubici od 50 posto u mrezi bili smanjeni i nikome nista.E sad se postavlja pitanje jesu li opravdani izdaci za zamenu cevi i koliko su smanjeni gubici voda ili i to nikome nista.zZanima li se neko za ovaj javasluk ili opet nikome nista.Posto nikome nista ne fali sa glave ajd neka vam je sa srećom

Odgovori
čet

04.07.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:57

Vrsi li neko kontrolu

Vrsi li neko kontrolu po dvoristima, svaka susa ima bazen na naduvavanje i puni ga vodom iz vodovoda. Od kako veliki plasticni bazeni mogu da se kupe za 3000 dinara bazena po gradu koliko hoces. Otvorite samo drustvene mreze, svako reklamira svoj bazen. Eto gde odlazi voda.

Odgovori
čet

04.07.

2019.

Miodrag - Požarevac [neregistrovani] u 16:20

HOĆU VOOOODEEEE !

Ko god želi da ostane u fotelji gradonačelnika u ovom gradu, prva misao treba da mu je voda i struja ! Decenijama se zna da je ovo goreći problem, a naj manje se radi na razrešenju ovog .

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije