Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 06. 2019. Veliko Gradište

Izvor: TO Veliko Gradište

Otvoren šahovski turnir na Srebrnom jezeru

U nedelju 16. juna otvoren je trinaesti Međunarodni šahovski turnir “Open Srebrno jezero 2019“ na Srebrnom jezeru, u velikoj sali “Danubia park“ hotela i “kamin sali“ Restorana “Sidro“. Organizatori festivala su Šah klub VGSК, opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište i kompanija “Silver lejk risort“.

Ovaj međunarodni festival okupio je zaljubljenike u šah iz 25 zemalja. Ove godine prijavljen je rekordni broj takmičara a na turniru imamo 303 igrača (učesnici dolaze iz celog sveta – Rumunija, Japan, San Francisko…). Prijavljeni učesnici igraće tri turnira: A – profesionalni igrači, B – amateri i C – deca. U okviru festivala, u sredu 19. juna, održaće se blic rejting turnir u ubrzanom šahu.

U sklopu turnira 18. juna, reprezentativci Srbije Ivan Ivanišević, Miloš Perunović i  Branko Tadić odigrali su simultanku za mlađu kategoriju igrača. Naši istaknuti velemajstori će 20. juna održati predavanje sa početkom u 9 časova. Učešće na simultanci i predavanju je besplatno. I ove godine na turniru će učestvovati i Кiril Georgijev, velemajstor iz Bugarske.

Festival će trajati nedelju dana, a zatvaranje turnira održaće se 23. juna na Srebrnom jezeru.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije