Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Kada će se završiti radovi na toplifikaciji u Sinđelićevoj?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 06. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93, Toplifikacija

Kada će se završiti radovi na toplifikaciji u Sinđelićevoj?

Toplifikacija očekuje da će svoje radove u Sinđelićevoj ulici završiti do 5.jula ove godine.

Postoji izraženo nezadovoljstva jednog broj privrednika i građana zbog dužine radova i velikih iskopa i prepreka čitavom dužinom Sinđelićeve i bočnih ulica, koji otežavaju svakodnevno funkcionisanje i poslovanje.  

S druge strane, u izveštaju o radovima, u Toplifikaciji ukazuju na loše vremenske prilike tokom maja zbog kojih su radovi često prekidani, na obimne poslove na demontaži starog cevovoda, rušenju betonskih kanala i revizionih komora u ovoj ulici, ali i na probleme kod „male pumpe“, gde radovi mogu da se izvode samo uz pojačan nadzor NIS Srbija zbog opasnosti od eksplozije. U izveštuju se dodaje da je bilo i nekoliko dana zastoja i tokom uskršnjih i prvomajskih praznika.

Pripremni radovi u Sinđelićevoj ulici započeti su 12.aprila ove godine i do 3.juna završena je kompletna montaža prvog dela cevovoda od ulice Lole Ribara do početka parkinga iza robne kuće. Od 5. do  7.juna vršena je radiografska kontrola zavarenih spojeva na ovom delu cevovoda i izveštaji su pozitivni što omogućava nastavak radova na pripremi za hidrauličko ispitivanje ovog dela cevovoda.  

Od 10.juna se krenulo sa radiografskim kontrolisanjem zavarenih spojeva na drugom delu cevovoda što bi trebalo da se završi do srede 12.juna. Do 17.juna bi trebalo da budu završeni radovi u delu kod „male pumpe“. Tada se stiču svi uslovi za konačnu radiografsku kontrolu i hidrauličko ispitivanje tog dela cevovoda.

Ukoliko hidraulička ispitivanja budu pozitivna, redom će se vršiti zapenjivanje spojnica, nivelacija cevovoda i zatrpavanje rovova, a očekivani završetak radova na čitavoj trasi je 5.jul.

Nakon toga u ovoj ulici dolaze radovi na vodovodnoj mreži i kišnoj kanalizaciji. Ranija procena je da će svi predviđeni radovi na rekonstrukciji Sinđelićeve ulice potrajati do 1.decembra.

sre

12.06.

2019.

Sonja [neregistrovani] u 07:35

počnite da radite

I na ovom gradilištu, kao i na ostalim u Požarevcu nema radnika. Istrpećemo da bi nam bio lepši grad, ali molim vas počnite da radite!
Direktor ovog preduzeća bi trebalo samo da pogleda kroz prozor i da vidi da nema pomaka. Gde su ostali direktori iz ovog JP,nadzorni organ, gde je gradski menadžer, gradonačelnik?

Odgovori
uto

11.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:27

Nigde zive duse

Gospodo Pozarevca,Toplifikacija radi svak u svom domenu.Stare cevi su sklonjene i zamenjene kvalitetnim,novim.Onda je dosla druga ekipa,zavarila,i ispitivala varove.Pa onda ide zapenjavanje sastava.I takoo.O tome se stara nadzor Toplifikacije.Pa i direktor licno.A nekima se izgleda ne svidja sto radovi idu brzim tempom nego predvidjenim? Sto se tice radnika na "gradilistu",nisu ovo rovovi za odbranu u turskom ratu.Ne stoje radnici u njima.I o tome raspravljaju ljudi koji nisu 2 cigle poredjali...

Odgovori
uto

11.06.

2019.

Jovan [neregistrovani] u 13:35

Ni danas ne rade

pa ovi ni danas ne rade, alo bre da li ste normalni?

Odgovori
uto

11.06.

2019.

Rodoljub [neregistrovani] u 00:11

Izmišljeni poslovi

Meni jedan mašinac rekao videvši cevi da to nije trebalo da se menja, jer nisu nešto rabljene osim na onim sastavima prema bočnim ulicama. Kažu moglo da trajejoš 20 godina, ali moraju drugari da se ugrade za poslove, a bez odgovarajuće radne snage i kapaciteta. Kažu da su ove radnike skupljali po okolnim selima.
Gde je inspekcika rada da vidi u kakvim se uslovima i opremi radi? A o stručnosti da ne pričam...

Odgovori
uto

11.06.

2019.

Sima [neregistrovani] u 00:04

Koliko se ko ugradio

Mogli bi ovi što hapse po gradu da zagrebu malo i u Toplifikaciji, jer sredstva su ogromna kojima raspolaže ova firma. Priključak je kažu jedan od skupljih u Srbiji?

Odgovori
pon

10.06.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:37

TEZAK JAVASLUK

ZA SVOJIH CETRDESET GODINA RADA UGRADJEVINARSTVU NIKAD NISAM VIDEO NEORGANIZOVANIJE GRADILISTE, STA LI SAMO RADE NADZORI IZ TOPLIFIKACIJE.

Odgovori
pon

10.06.

2019.

stanar Sindjeliceve ulice [neregistrovani] u 17:24

android

i na prilozenoj fotografiji se vidi kako se vredno i redovno radi. Nigde zive duse...

Odgovori
pon

10.06.

2019.

Neupućeni [neregistrovani] u 17:05

Molim!

Do 1.decembra, ali koje godine?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije