Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

04. 06. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Sportske igre mladih i ove godine u Požarevcu

U Sportskom centru Požarevac otvorene su Sportske igre mladih.

Sportske igre mladih se održavaju već 23. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 9. godina iz Bosne i Hercegovine i 6. godina iz Republike Srbije omogućeno je da potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Na otvaranju igra u Požarevcu Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igrara mladih Srbija naglasila je da su ljudi ponosni na sve učesnike zato što su zavoleli Sportske igre mladih.

„Putem sporta možete da steknete najbolje prijatelje, prijatelje za ceo život i zato Vam želim da ostanete u sportu na bilo koji način“ rekla je Ivana Jovanović.

Igre je otvorila Ana Miljanić, član gradskog veća zadužena za sport koja je rekla da je važno da vi koji učestvujete zajedno sa drugarima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine pošaljete poruku starijima da je druženje i sklapanje prijateljstva najvažnija stvar na svetu.

„Učestvovanje na takmičenjima, kakve su sportske igre mladih, na najbolji način poručujete da uvažavate druge i da ste spremni zajedno sa svojim drugrima pravite bolji svet“  istakla je Miljanić.

Pre početka igara Požarevcu je uručeno priznanje, dok se sama takmičenja održavaju na više lokacija u gradu.

Nema komentara.

Ostavi komentar