Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 05. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević,M.Veljković Izvor: Boom93

Božidar Maljković posetio Sportski centar Požarevac

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković, danas je posetio Požarevac i tom prilikom obišao Sportski centar.

Maljković je obišao Stadion malih sportova, gde je u predhodnom periodu postavljana tartan podloga, kao i Halu sportova koja se trenutno rekonstruiše. Takođe on je obišao novo postavljenu Balon halu.

On je tom prilikom rekao da u Srbiji čiji je najbolji proizvod sport postoji podatak da se samo oko 5 posto stanovništva bavi sportom.

"Upravo zato svaka sala ovog tipa, bila manja ili siromašnija, je vrlo dragocena, jer će biti mala fabrika gde će nova deca da se vaspitavaju kako bi postali novi i posvećeni ljudi koji će jednog dana biti deo zdravog društva. Upravo takva deca su najbolji deo srpskog društva", istakao je Maljković. 

Gradonačelnik Bane Spasović je naveo da Požarevac polako postaje jedan od važnih sportskih gradova u Srbiji i najavio da će se uskoro organizovati još neki sportski događaji.

Kako je rekao kada Fudbalski savez bude doneo odluku vezanu za pomoćni teren koji je već dugo u planu, grad će uložiti sredstva i na taj način podariti svim Požarevljanima pomoćni teren, koji je gradu neophodan, kako bi se gradski fudbalski stadion doveo u vrhunsko stanje za fudbalere.

Nema komentara.

Ostavi komentar